Adriana
Publicat în 31 octombrie 2012, 09:48 / 341 elite & idei

Adriana Saftoiu: Suntem în fața unui posibil parlament unde standardele au coborât incredibil de mult

Adriana Saftoiu: Suntem în fața unui posibil parlament unde standardele au coborât incredibil de mult
+ Observator

Adriana Săftoiu a comentat  în cadrul emisiunii ”Discuția Săptămânii” cu Nelu Barbu și Dan Tapalagă efectul unei comisii de integritate asupra unui partid sau asupra unei alianțe politice. Potrivit liberalei Adriana Săftoiu, criteriul de integritate nu este singura normă după care trebuie măsurați parlamentarii.

”Pentru mine este evident că această comisie de integritate, care practic nu ar trebuie să existe, ne dovedește un singur lucru. Suntem în fața unui posibil viitor Parlament unde standardele au coborât incredibil de mult. Acest tip de inchiziție internă, cum este în cazul ARD, vine ca urmare a unei degradări teribile a clasei politice”, a declarat Săftoiu.

Aceasta a evidențiat diferența de implicație între alegerile parlamentare și cele locale. ”La parlamentare este altfel, dar la locale niciun partid nu s-a sfiit să susțină primari care au pe rol, de la PDL, PNL sau PSD, dosare penale sau sunt suspectați că ar fi făcut fapte care nu ar trebui. Dacă și-au permis la locale, de ce nu ar face-o și la parlamentare”, a adăugat aceasta.

Adriana Săftoiu a explicat că, în România, mai mult de 90% din parlamentari ajung să trăiască din politică și nu pentru politică.

Întrebată despre faptul că nu se află pe listele PNL pentru parlamentare, Adriana Săftoiu a explicat că ține de demnitatea politicianului să aleagă unde candidează.
”Mie mi-a folosit personal faptul că am plecat din Parlament. E vorba de demnitatea ta. Nu mă simt în regulă. Chiar e de apreciat Dragnea, a spus că o face de dragul poporului. Întrebarea este dacă eu mi-am propus să candidez. Trebuie să ai propriile tale criterii. Eu nu am crezut că puteam neapărat să mut lucruri din Parlament. Puteam să candidez singura. Dar să fim sinceră, votul uninominal este tot un vot pe listă”, și-a motivat aceasta decizia.

Articol publicat pe www.b1.ro

Ultima ora:

ObservatorAlina Inayeh: Provincialism sau teamă?

PoliticIulian Chifu: Putin cu mâna întinsă la Beijing – limitele Parteneriatului strategic asimetric ruso-chinez

EconomieCristian Socol: Argumente pentru creșterea salariului minim

ExternRobert Lupițu: Miniștrii de externe ai României și Olandei au discutat, la București, despre sprijinul pentru Ucraina și consolidarea apărării NATO pe flancul estic

SocialCiprian Stănescu: Câștigătoarea celei de-a treia ediții a primit premiul de 2000 de euro oferit de Social Innovation Solutions

EvenimenteVictor Vevera: ICI București a participat la reuniunea managementului Forumului Consultativ pentru Energie Sustenabilă în sectoarele de apărare și securitate la Dublin, dovadă a recunoașterii expertizei institutului în domeniu

EditorialAlina Inayeh: Provincialism sau teamă?

CulturaCristina Popescu: Sărbătoarea florilor la Senatul RomânieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe