Bogdan Daradan
Publicat în 5 iulie 2012, 15:31 / 239 elite & idei

Alexandru Cimbriciuc, membru al Comisiei de securitate naţională: În cadrul Serviciului pentru Informaţii şi Securitate încă mai sunt activi ofiţeri care au activat şi în URSS în KGB

Alexandru Cimbriciuc, membru al Comisiei de securitate naţională: În cadrul Serviciului pentru Informaţii şi Securitate încă mai sunt activi ofiţeri care au activat şi în URSS în KGB
+ Moldova

Deputatul PLDM Alexandru Cimbriciuc, membru al Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului celui de-al doilea stat romanesc a declarat că în cadrul Serviciului pentru Informaţii şi Securitate lucrează încă mulţi ofiţeri care au activat şi în timpul URSS, ca ofiţeri KGB, scrie arena.md.

Cimbriciuc a lăsat să se înţeleagă, printre altele, că acest fapt ar putea fi o cauză a ineficienţei serviciului, ca structură care trebuie să protejeze deplin Republica Moldova. În luna iunie 2012 presa de la Chişinău a publicat o scrisoare anonimă remisă de un grup de foşti ofiţeri SIS, care indica numele angajaţilor SIS care au făcut parte din structurile de securitate aservite Moscovei.

Deputatul a declarat că Serviciul pentru Informaţii şi Securitate a declanşat o anchetă internă pentru verificarea unor informaţii critice la adresa serviciului, a comandantului Valentin Dediu şi a altor ofiţeri. Va fi formată şi o comisie parlamentară de anchetă.

Cimbriciuc a afirmat că unele dintre dezvăluirile făcute şi remise presei ( adica Romanian Global News) de un „grup anonim de foşti ofiţeri SIS” sunt reale. Declaraţia a fost făcuta în cadrul emisiunii „Moldova în direct” a postului naţional Moldova 1.

Invitaţii au mai punctat dezastrul din sistemul bancar, ca urmare a atacului raider (preluarea abuzivă a pachetelor de acţiuni) asupra principalelor instituţii bancare din Republica Moldova, cazul celor 200 de kg de cocaină descoperite în Chişinău în perioada guvernării Voronin, evadarea blogger-ului Eduard Baghirov şi alte situaţii scandaloase.

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe