Alexandru Cristian: Încotro România? Marea strategie

de Alexandru Cristian
Tulburările şi tensiunile de la nivelul politic, economic şi social necesită urgentarea abordării unei strategii pentru ţară. O mare strategie trebuie implementată pentru a evita stagnarea evoluţiei ţării şi pentru a ieşi din logica scandalului politic.
Competiţia la nivel intern, mă refer la clasa politică, dăunează enorm ţării noastre. Oamenii politici nu mai percep realitatea, ţara are nevoie de o schimbare. Schema mentală a clasei politice este facerea şi desfacerea de alianţe necesare la vârful piramidei. Neconsolidarea bazei piramidei va duce la dispariţia edificiului. Dacă elita politică nu va realiza ţara noastră se va reduce la o ţară consumatoare, generatoare de resurse, fără iniţiativă şi fără vlagă în scena internaţională, vom fi Albania Uniunii Europene. Nu trebuie să ajungem în această situaţie. Avem nevoie de o mare strategie.
Marea strategie ar fi reuşita conştientizării de către clasa politică a dezastrului spre care ne îndreptăm. Marea strategie va însemna nu competiţie ci colaborare, nu dezbinare ci unire. Marea strategie va urmări unificarea şi coagularea tuturor factorilor politici, economici şi sociali pentru binele ţării şi al nostru. Puterea trebuie urmărită doar cu un singur scop reuşita ţării, avem nevoie de o Românie puternică care să fie un glas pe scena Europei, nu un stat ruinat politic, economic, social şi cultural.
Marea strategie va avea 5 mari direcţii.
Prima este direcţia politică. Conştientizarea sau schimbarea clasei politice care nu urmăreşte binele ţării.
A doua este direcţia economică. Crearea unei economii pe baze liberale, concurenţiale şi echitabilă, în care toţi agenţii economici să se bucure de reglementări optime şi de condiţii economice pentru a se dezvolta.
A treia este direcţia socială. Unirea şi coagularea românilor pentru binele ţării în care au trăit strămoşii lor şi vor trăi urmaşii lor. Trebuie să eradicăm dezbinarea societăţii române.
A patra direcţia este direcţia culturală. O cultură unică şi reprezentativă care să fie o voce la nivel european. Marile noastre valori trebuie cunoscute şi promovate.
A cincea direcţia este direcţia geopolitică. O politică externă şi de apărare care să augmenteze rolul ţării noastre în regiune dar şi în structurile euroatlantice.
Ultima ora:

ObservatorGruia Stoica: Mă bucur să anunț un nou capitol pentru GRAMPET Group și pentru țara noastră

PoliticCătălin Predoiu, privind amânarea aderării la Visa Waiver: Nu este o chestiune legată de România. SUA își reevaluează programele privind migrația

EconomieGruia Stoica: Mă bucur să anunț un nou capitol pentru GRAMPET Group și pentru țara noastră

ExternMihai Covaliu: COSR – Sprijin din partea Comisiei Europene pentru organizarea FOTE Brașov 2027

SocialDaniel David va prezenta în luna mai un „diagnostic” al sistemului de educație, bazat pe datele furnizate de OCDE: „Aderarea la OCDE este un proiect de țară”

EvenimenteOvidiu Raețchi: Am avut marea bucurie de a găzdui la Ambasada României în Japonia 在日ルーマニア大使館 prezentarea pe care ambasadorul Republicii Moldova, E.S. dl. Dumitru Socolan, a sustinut-o în fața ambasadorilor statelor NATO

EditorialAlexandru Grumaz: Tratativele de pace în Ucraina au început la Jeddah! Ce înseamnă noile cerințe puse de Putin pe masa negocierilor

CulturaMireille Rădoi: Biblioteca Centrală Universitară ‘Carol I’ – simbol al aspirațiilor intelectuale ale României
Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe