OraNoua.ro
Publicat în 18 mai 2016, 16:31 / 447 elite & idei

Alexandru Giboi: AGERPRES a lansat un flux de știri pentru Republica Moldova

Alexandru Giboi: AGERPRES a lansat un flux de știri pentru Republica Moldova

Agenția Națională de Presă AGERPRES a lansat un flux special de știri pentru Republica Moldova, a anunțat vineri, la Chișinău, directorul general al agenției, Alexandru Giboi.

Potrivit acestuia, fluxul, care va conține știri de interes pentru cititorii din Republica Moldova, poate fi utilizat în mod gratuit de mass-media din Republica Moldova, după înregistrarea utilizatorului la departamentul de marketing al AGERPRES (marketing @ agerpres.ro).

„Sper ca acest flux va fi bine primit de presa de limba română din Republica Moldova. Prin el venim în sprijinul publicului moldovean cu informații de calitate, echidistante și la cele mai înalte standarde profesionale”, a afirmat Alexandru Giboi.

Ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a apreciat noul produs al AGERPRES, despre care a spus că „era așteptat în Republica Moldova”.

„Felicit AGERPRES pentru acest demers de a transmite pachete de știri speciale pentru Republica Moldova. Aceste pachete de știri pentru Republica Moldova erau mult așteptate de către publicul din Republica Moldova, de către publicul care este interesat de ceea ce se întâmplă în România. Este și unul din elementele mandatului meu asumate. Mi-am dorit la începutul mandatului meu să avem mai multă presă de limba română în Republica Moldova și acest parteneriat cu AGERPRES mi se pare esențial”, a declarat Stoenescu.

De asemenea, Agenția Națională de Presă AGERPRES a vernisat vineri, în premieră la Chișinău, o expoziție cu o parte dintre cele mai valoroase fotografii din arhiva proprie.

Expoziția este găzduită de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și a fost deschisă cu prilejul Consiliului Consultativ Mass-Media România — Republica Moldova. Ea cuprinde imagini care ilustrează momente importante atât din istoria României, cât și a Republicii Moldova. Organizarea la Chișinău a expoziției de fotografie veche a AGERPRES a fost realizată în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului.

AGERPRES / (A — Cristian Lupașcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Mihaela Pană)

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe