Adriana
Publicat în 23 aprilie 2013, 22:56 / 130 elite & idei

Alexandru Lazescu ii indeamna pe antreprenori sa-si faca publicitate prin smartphone

Alexandru Lazescu ii indeamna pe antreprenori sa-si faca publicitate prin smartphone
+ Observator

Alexandru Lazescu, fondatorul retelei Monitorul si fost presedinte al TVR, a vorbit la Conferinta Afaceri.ro despre strategii de pozitionare pe piata si marketing.

“Pentru a supravietui pe o piata competitiva, o idee este sa-ti reinventezi afacerea. Cirque du Soleil s-au reinventat prin anii ’80, cand industria circului era orientata exclusiv spre copii. Ei s-au dus atunci spre o zona care parea ciudata – zona de business – si au venit cu un nou tip de entertainment pentru acesti clienti. Acum spectacolele lor se joaca de multe ori cu casa inchisa, desi au preturi mari”, a explicat Alexandru Lazescu.

Acesta i-a indemnat pe participantii la conferinta sa apeleze la noi metode de promovare, sustinand ca metodele clasice si-au pierdut din eficienta.

“A trecut epoca de glorie a traditionalului spot publicitar de 30 de secunde, la TV. S-a fragmentat foarte mult mass-media, iar aceste mesaje si-au pierdut din impact”, a aratat Lazescu, subliniind ca in Uniunea Europeana exista peste 8.000 de canale de televiziune, iar costul difuzarii acestui tip de publicitate este de multe ori prohibitiv.

Fostul presedinte al TVR i-a sfatuit pe oamenii de afaceri sa investeasca in noile mijloace media. ”Puteti investi in aplicatiile pentru smartphone. De exemplu, turistii care folosesc aplicatia Trip Advisor sunt calauziti spre anumite restaurante sau magazine aflate in apropierea lor. Aplicatiile de smartphone sunt solutii competitive ca pret si ca eficienta, pentru clientii de publicitate”, a concluzionat Alexandru Lazescu.

Acesta le-a mai recomandat oamenilor de afaceri sa afiseze in locuri vizibile coduri QRC, pentru a fi scanate cu usurinta de posesorii de smartphone.

www.finantare.ro

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe