Adriana
Publicat în 5 iunie 2012, 21:43 / 202 elite & idei

Alexandru Lăzescu: Voi da curs solicitării privind convocarea unei şedinţe a CA al TVR

Alexandru Lăzescu: Voi da curs solicitării privind convocarea unei şedinţe a CA al TVR

Preşedintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, susţine că va da curs solicitării privind întrunirea Consiliului de Administraţie în şedinţă extraordinară.

Dincolo de aspectul tehnic – solicitarea trebuie depusă şi înregistrată la secretariat cu 4 zile lucrătoare înainte de data propusă (4 şi 5 iunie au fost zile nelucrătoare în TVR) -, şedinţele sunt stabilite după corelarea agendelor membrilor CA. În privinţa subiectelor propuse pentru ordinea de zi, membrii CA au primit o serie de materiale de informare. În conformitate cu Regulamentul de organizare, voi da curs solicitării şi în cursul zilei de mâine voi face convocarea CA”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Alexandru Lăzescu.
Potrivit reprezentanţilor TVR, pe 30 iunie, o parte a membrilor Consiliului de Administraţie au transmis preşedintelui-director general al TVR o solicitare de convocare a unei şedinţe extraordinare.
Opt membri ai Consiliului de Administraţie (CA) din TVR l-au acuzat pe preşedintele-director general al televiziunii că nu doreşte să convoace o şedinţă extraordinară a CA pentru a discuta cu reprezentanţii ANAF pe marginea deblocării conturilor instituţiei.
Într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES, membrii CA al TVR – Anne Jugănaru, Lucia Hossu Longin, Claudiu Brînzan, Cristian Niţulescu, Sorin Burtea, Traian Bărbulescu, Karen Attila Sebesi, Raico Cornea – susţin că Alexandru Lăzescu „rămâne indiferent faţă de situaţia dezastruoasă a Televiziunii Române”.
„Deşi ne-am fi aşteptat ca măcar în al doisprezecelea ceas să fie de acord să coopereze cu Consiliul de Administraţie, pentru a încerca să redreseze grava situaţie financiară a SRTV, preşedintele-director general Alexandru Lăzescu doreşte să rămână în istorie drept ‘groparul’ Televiziunii publice din România. Domnia sa refuză, cu ostentaţie şi încăpăţânare, să dea curs oricărei solicitări din partea Consiliului de Administraţie de a găsi soluţii pentru ieşirea din criză şi pentru deblocarea financiară a activităţii TVR”, afirmă membrii CA.
Ei subliniază că au solicitat preşedintelui-director general al TVR convocarea unei şedinţe extraordinare a consiliului, pentru miercuri, pe ordinea de zi urmând să se afle: o informare asupra stadiului negocierilor conducerii executive a SRTV cu reprezentanţii ANAF privind deblocarea conturilor operative ale societăţii, scoaterea din grilele de programe ale canalelor TVR a emisiunilor ale căror costuri sunt nejustificat de mari în raport cu audienţele înregistrate şi veniturile din publicitate încasate, propuneri de „îngheţare” a unor emisiuni – premieră în următoarele trei luni.

Articol publicat pe www.agerpres.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe