OraNoua.ro
Publicat în 3 ianuarie 2018, 19:11 / 291 elite & idei

Alexandru Petrescu: Programul IMM Invest România repoziţionează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor în ecosistemul de business

Alexandru Petrescu: Programul IMM Invest România repoziţionează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor în ecosistemul de business

Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii, Invest România, va aduce Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii o nouă oportunitate de consolidare a rolului de sprijin pragmatic al mediului de afaceri, susţin reprezentanţii FNGCIMM, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

‘Lansarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii, IMM Invest România, catalizează constructiv demersul de repoziţionare al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri ca element integrant în ecosistemul de business din România. Optimizarea şi simplificarea fluxurilor operaţionale interne, digitalizarea proceselor, precum şi alte măsuri de îmbunătăţire a activităţii, susţin efortul nostru de transparentizare şi consolidare a relaţiei cu mediul de afaceri. IMM Invest România reprezintă o reală oportunitate de creştere pentru instituţia noastră şi de diversificare a produselor de garantare pe care le putem oferi antreprenorilor’, apreciază Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.

În calitatea sa de mandatar al statului român, FNGCIMM va acorda întreprinderilor mici şi mijlocii eligibile garanţii în nume şi cont de stat pentru creditele de investiţii sau pentru capital de lucru, în conformitate cu actele normative specifice programului.

Experienţa acumulată în derularea programelor guvernamentale – Prima Casă, Prima Maşină, Programul de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, alături de resursele operaţionale existente şi de preocuparea constantă de aliniere la bunele practici în domeniul bancar, confirmă capacitatea FNGCIMM de a asigura implementarea cu succes a Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii, IMM Invest România.

Ca element de noutate faţă de programele anterioare, IMM Invest România acordă facilităţi de garantare în cuantum de 80% pentru credite de investiţii pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înfiinţare de centre de agrement. Noul program oferă astfel cadrul de reglementare necesar creşterii economice pe criterii de sustenabilitate, în perspectiva unei dezvoltări sectoriale durabile.

Adresabilitatea programului este extinsă pentru beneficiarii eligibili – IMM-urile, inclusiv cele de tip start-up, vor putea opta pentru credite garantate în proporţie de 50% pentru capital de lucru şi realizarea de investiţii până la valoarea maximă cumulată de 10 milioane de lei.

Strategia pe termen mediu a FNGCIMM, de diversificare a portofoliului de produse şi scheme de garantare destinate susţinerii mediului de afaceri prin trecerea de la o abordare globală la una sectorială, contribuie astfel la punerea în aplicare a acestei componente semnificative a Programului de Guvernare 2017 – 2020.

După operaţionalizarea programului, FNGCIMM va demara procesul de selectare a băncilor care îşi manifestă interesul de a participa la program, iar antreprenorii vor putea solicita credite garantate prin IMM Invest România.

Ultima ora:

ObservatorGratian Mihailescu: Incepem campania pe UrbanizeHub Romania, #ManifestPentruOrasFrumos

PoliticLudovic Orban: Campania de vaccinare este fundamentală pentru evoluţia ulterioară a societăţii româneşti şi a economiei

EconomieGruia Stoica: Pierderile provocate de pandemie din prima parte a anului au fost recuperate. Grupul îşi creşte afacerile în 2020 la 285 milioane de euro, după investiţii de 23 milioane euro

ExternAlexandru Grumaz: Comunitatea de Informaţii a SUA – o nouă structură

SocialGratian Mihailescu: Incepem campania pe UrbanizeHub Romania, #ManifestPentruOrasFrumos

EvenimenteRăzvan Orășanu: Politici publice în educație

CulturaIonuţ Vulpescu: De la Ziua Culturii şi Noaptea Muzeelor, la Noaptea Culturii şi Ziua Muzeelor

EditorialGeorge Butunoiu: Clasificarea şi ierarhizarea managerilorClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe