Matei Bogdan
Publicat în 18 ianuarie 2022, 17:52 / 172 elite & idei

Alexandru Rafila: Presiunea pe spitale nu mai e la fel de mare ca în valul 4

Alexandru Rafila: Presiunea pe spitale nu mai e la fel de mare ca în valul 4

Presiunea pe spitale nu mai e la fel de mare ca în valul 4, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El a anunţat că până acum 3.000 de medici de familie s-au înscris pentru testare Covid la cabinet şi și-a exprimat speranța ca numărul zilnic de teste să se dubleze.

În cazul copiilor, dar şi al adulţilor, ministrul Sănătăţii mai spune că 60% din cazuri sunt confirmate la persoane nevaccinate.

„Nu ne confruntăm cu o explozie a cazurilor care blochează spitalele și ATI în cazul copiilor. Nu menținem școlile deschise cu orice preț.

Avem 337 de copii internați, ieri au fost 338. Deci cu unul mai puțin ca ieri în ciuda numărului mare de cazuri de azi.

Presiunea pe spitale nu mai e similară cu ce s-a întâmplat în valul 4, e mai mică, iar operaționalizarea în această săptămână a celor 230 de centre de evaluare și extinderea testării, sperăm la dublarea numărului de teste la medicii de familie – ieri 3.000 de medici de familie încheiaseră contracte pentru testare – sperăm să nu mai ducă la supraaglomerarea spitalelor.

În general, 60% din cazurile noi sunt la persoane nevaccinate, 40% la persoane vaccinate”, a declarat Alexandru Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.760 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 8.642 mai mult decât în ziua anterioară. 1.697 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

www.digi24.ro

Ultima ora:

ObservatorGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialAlexandru Grumaz: După Putin ultranaționaliști? (III) (lecții din războiul din Ucraina)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe