Matei Bogdan
Publicat în 15 iunie 2021, 12:39 / 47 elite & idei

Anca Dragu: Voi discuta la Bruxelles despre nevoia flexibilizării condiţiilor privind achiziţiile publice

Anca Dragu: Voi discuta la Bruxelles despre nevoia flexibilizării condiţiilor privind achiziţiile publice

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat astăzi, la Bistriţa, că va efectua o vizită oficială la Bruxelles, săptămâna viitoare, unde va discuta despre nevoia de flexibilizare a condiţiilor privind achiziţiile publice, având în vedere că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) are un termen scurt de implementare, de doar trei ani, transmite Agerpres.

Dragu a spus:”Săptămâna viitoare, voi avea o vizită oficială la Bruxelles, unde voi pune pe agendă nevoia flexibilizării condiţiilor privind achiziţiile publice, cu atât mai mult cu cât, dacă ne uităm la PNRR, care are un termen de implementare de trei ani, un termen foarte scurt de implementare, şi dacă ne uităm la experienţa nefericită a unor achiziţii publice, unde procedura durează cinci ani, trebuie să fim foarte bine pregătiţi, astfel încât toate proiectele acestea de 29,2 miliarde de euro să nu fie ţinute pe loc sau tergiversate din motive de suprabirocraţie. (…) Trebuie să ne mişcăm pe repede înainte pentru rezolvarea celor mai dureroase probleme din achiziţiile publice. De aceste proceduri depinde planul nostru de investiţii şi este un angajament foarte serios pe care îl avem la nivelul coaliţiei”.

Preşedintele Senatului a dat asigurări că Parlamentul va sprijini şi grupul de lucru din cadrul Guvernului care analizează, în prezent, principalele modificări de care este nevoie în ceea ce priveşte achiziţiile publice.

Anca Dragu a afirmat: „Dacă vorbim despre legea achiziţiilor publice, la nivelul Guvernul este deja un grup de lucru care analizează principalele aspecte ce trebuie modificate. Am discutat cu colegii din acest grup de lucru, astfel încât şi noi, la nivelul Parlamentului, să fim implicaţi activ, să putem să venim chiar cu contribuţii în acest sens. (…) Pe achiziţii publice, rolul principal este acum la Guvern, care va face analiza pe nevoie, dar, Parlamentul, suntem o jumătate de pas în urma lor, astfel încât să fim pregătiţi şi într-adevăr să facem aceste modificări”.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, însoţită de şeful Cancelariei Prim-ministrului, Sergiu-Horia Hossu, a început joi la Bistriţa o vizită de lucru în teritoriu, care se va termina duminică la Tulcea şi în cadrul căreia va avea întâlniri cu autorităţile locale, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă acestea.

La Bistriţa, Anca Dragu a vizitat centrul de vaccinare amenajat la sediul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, a participat la ceremonialul militar şi religios dedicat Zilei Eroilor şi a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai primăriei şi ai Instituţiei Prefectului.

www.bursa.ro

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe