OraNoua.ro
Publicat în 8 iunie 2016, 16:41 / 499 elite & idei

Andreea Paul: Alegerile – o sărbătoare a democrației, cărțile – o sărbătoare a educației

Andreea Paul: Alegerile – o sărbătoare a democrației, cărțile – o sărbătoare a educației

Deputatul Andreea Paul, autoarea volumului „Forța economică a femeilor” lansat duminică la Bookfest, a îndemnat cititorii să vină la târg subliniind că din cărți câștigă toată lumea.

„E o zi foarte interesantă și foarte importantă, în care eu sunt un simplu votant, în care nu mă mai simt încorsetată de rolul meu de politician, ci sunt o economistă, o coordonatoare a unui volum, o autoare și scriu despre economie. Ce să le transmit altceva vizitatorilor Bookfest ca, după vot, să vină aici, la târg, pentru că din cărți câștigă toată lumea. Dacă alegerile sunt o sărbătoare a democrației, cărțile sunt o sărbătoare a educației și a dezvoltării. Una fără alta nu se poate”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Andreea Paul.

Ea a menționat că, la două săptămâni după lansarea din primăvară, Polirom a anunțat-o că republică volumul.

„Acesta este semnul bun, semnul că biblioteca antreprenorială nu a reușit să țină pasul cu mediul economic, cu sectorul privat și cu viteza lui de dezvoltare. Foame de lectură antreprenorială iată că există. Nevoia de a cunoaște căile de a câștiga mai mulți bani, prin crearea de noi locuri de muncă, prin punerea în aplicare a unui vis, pur și simplu prin a da aripi visurilor proprii își găsesc un răspuns pragmatic în acest volum”, a arătat Andreea Paul.

Ea le-a spus celor prezenți la lansarea de la Bookfest că munca este „cuvântul cheie” care domină cele peste 50 de mărturii din paginile volumului coordonat.

„Poate pare plictisitor să vorbești despre muncă în România anului 2016. Dar acesta este cuvântul care domină. Al doilea este succesul și al treilea — visul. De peste 100 de ori se repetă cele trei cuvinte. Și apoi apar: echipa, planul, familia, copiii, dar munca este cea care domină în percepția și în mărturisirile doamnelor”, a menționat deputatul.

Apărută la Editura Polirom, în colecția ‘Ego-grafii’, disponibilă în curând și în ediție digitală, cartea reprezintă o continuare a volumului apărut în urmă cu cinci ani, în care era pusă în discuție forța politică a femeilor, „de data aceasta fiind invitate să dea o parte din răspunsuri, dar și să împărtășească cititorilor din experiența lor unele dintre cele mai de succes femei din domeniul afacerilor”.

„După o parte introductivă, în care sunt prezentate principalele repere ale inițiativei private feminine în România, instrumentele de sprijinire și politicile publice de interes pentru antreprenoriatul feminin, 56 de afaceriste din numeroase domenii de activitate relatează succint modul în care au pus bazele firmei, eșecurile și piedicile cu care s-au confruntat, precum și recomandări deosebit de utile pentru femeile care doresc să pornească o afacere, dar și pentru politicieni, în vederea creării unui mediu economic mai fluid și mai eficient”, precizează editura.

Andreea Paul este doctor în economie, lector universitar, prim-vicepreședinte PNL și din 2012 deputat.

La Editura Polirom a mai publicat „Forța politică a femeilor” (2011).

Ultima ora:

ObservatorMarius Stoian: TREI NUME PENTRU O ISTORIE ÎN CONSTRUCȚIE

PoliticMircea Geoană, despre riscul escaladării conflictului în Orientul Mijlociu: ”Există un risc autentic. Riscul de război este real”

EconomieAdrian-Cătălin Bulboacă, Bulboacă & Asociaţii: Există o mare provocare între lumea riguroasă a fondurilor de investiţii, a băncilor, şi antreprenorii care trebuie să producă bani, să asigure locuri de muncă, să plătească taxe şi impozite

ExternLuca Niculescu: România, prezentă la Conferința ministerială a OCDE dedicată științei și tehnologiei

SocialCsibi Magor: Cel mai mic task ne poate încărca în momentele în care înțelegem sensul acțiunilor noastre

EvenimenteNicoleta Munteanu, la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

EditorialMarius Stoian: TREI NUME PENTRU O ISTORIE ÎN CONSTRUCȚIE

CulturaCristina Popescu: Romfilatelia introduce în circulație o emisiune comună realizată împreună cu Statul Israel având un subiect inedit – Hora, punte culturală între România și Israel



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe