Matei Bogdan
Publicat în 3 martie 2021, 14:54 / 59 elite & idei

Andreea Paul: Capacitatea de a lucra cu date trebuie antrenată din clasa I

Andreea Paul: Capacitatea de a lucra cu date trebuie antrenată din clasa I

„Pentru crearea competențelor generației tinere trebuie să învățăm să ținem pasul cu noile tehnologii. Toți trebuie să facem asta, împreună, nu e doar datoria profesorilor sau a elevilor”, a spus Andreea Paul, prof.univ. la ASE București și președinte al INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, la VIDEO CONFERINȚA „„Examenul de absolvire a pandemiei: Skill-urile de bază garantate de sistem, pe care tinerii trebuie să le aibă la intrarea în economia viitorului iminent”, organizată de CursDeGuvernare.ro în data de 18 februarie.

Aceasta a explicat că INACO are o soluție concretă: înființarea unui smart lab în fiecare județ în 2021 și un smart-lab în fiecare școală până în 2027 și că propun acest parteneriat autorităților.

„Vrem să garantăm acces gratuit al tuturor elevilor la educație digitală. Există nevoia reală pentru asta, nu doar acum, dar mai ales pentru viitor. Fiecare loc de muncă va avea o puternică componentă digitală. Asta ne va plăti facturile și ne va da calitate vieții”, a spus Andreea Paul.

Intervenția VIDEO integrală poate fi urmărită aici: 

Aceasta a vorbit despre Ghidul meseriilor viitorului, iar în oglindă cu acesta INACO a propus proiecte pilot: smart-lab în 5 școli din România. „Sper să facem pași serioși pe drumul către educația exponențială. Avem nevoie de smart-lab în școli, cum avem nevoie de sală de sport în fiecare școală”, a mai spus Andreea Paul. 

Parteneri ai conferinței: Parteneri: BCR, World Vision Romania, Avocatnet.ro, EduPedu / Moderator: Andreea PAUL, INACO

www.cursdeguvernare.ro

Ultima ora:

ObservatorAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

PoliticCristian Andrei: Partide vechi și partide agile

EconomieSergiu Oprescu: Asociația Română a Băncilor a devenit membru afiliat al OECD/ INFE

ExternAmb. Luca Niculescu: La o întâlnire cu Jacques Krabal, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Francofoniei

SocialAntonel Tănase: Voi vota pentru un sistem complet, pentru confortul psihic și fizic al femeilor și fetelor abuzate

EvenimenteVictor Vevera: Executive Blockchain Laboratory al ICI București prezintă cursul pe suport video în limba engleză intitulat “BLOCKCHAIN TECHNOLOGY: APPLICATION AND INNOVATION TOWARDS TRANSFORMATIONAL BUSINESS”

CulturaCristina Popescu: Europa 2021. Specii naționale pe cale de dispariție

EditorialGeorge Butunoiu: Hard Working ManagersClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe