Adriana
Publicat în 24 aprilie 2012, 16:48 / 183 elite & idei

Andreea Paul: Cred cu tarie ca natiunea poate fi condusa de o femeie

Andreea Paul: Cred cu tarie ca natiunea poate fi condusa de o femeie
Prezenta femeilor in politica a fost deseori subiect de dezbatare atat in randul persoanelor care lucreaza in domeniu, cat si in randul simplilor alegatori. Intr-o perioada de instabilitate politica, exista baimareni care si-ar da votul unei femei care ar candida la presedintie. Un vot de incredere ar avea si din partea consilierului de stat pe probleme economice al premierului Mihai-Razvan Ungureanu, Andreea Paul Vass, motivandu-si gestul in volumul sau “Forta politica a femeilor”, pe care a lansat-o azi, 20 aprilie, in Baia Mare. Si Romania poate avea o femeie presedinte, considera Andreea Paul Vass, consilierul de stat pe probleme economice al premierului actual. Declaratia a fost facuta in cadrul lansarii cartii “Forta politica a femeilor”, ce a avut loc la Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” din Baia Mare.
Singurul impediment, sustine autoarea, vine din interiorul partidului politic pe care una dintre posibilele candidate la o astfel de pozitie l-ar putea avea.
“O femeie presedinte in Romania vom avea de indata ce partidele politice vor avea curajul sa scoata la inaintare intr-o competite prezidentiala o doamna si de ce spun asta, pentru ca de prea multe ori auzim invocat argumentul «lumea nu voteaza femei». Nu este adevarat. Strangularea ascensiunii politice a unei femei are loc in interiorul unui partid politic si nu la votul cetatenilor. Cea mai puternica economie europeana este condusa de o femeie, cea mai puternica companie privata din Romania este condusa de catre o femeie. Ce va face sa credeti ca natiunea insasi nu poate sa fie condusa de o femeie?!”, a explicat Andreea Paul Vass.
Pe mana unei femei la carma unei tari ar merge si unii dintre alegatori din Baia Mare care si-ar dori o natiune precum cea condusa de fostul premier britanic, Margaret Thatcher.
“O femeie poate are idei mai bune . E de ajuns sa ne gandim la faza din Anglia cu Margaret Thatcher”, a spus Mircea Nemeth.
“Femeile sunt mai agere, mai aspre, curajoase si majoritatea corecte. Da, as vedea o femeie presedinte”, a spus Alexandru Maries. Daca pana la viitoarele alegeri prezidentiale liderii partidelor politice se vor hotari asupra unui candidat de sex feminin ramane de vazut. Cert e ca Andreea Paul Vass spera sa revina in Baia Mare si sa vorbeasca in acest context “in termeni de fapte si nu de idealism”.

Articol publicat pe www.andreeavass.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe