OraNoua.ro
Publicat în 2 septembrie 2015, 17:07 / 208 elite & idei

Andreea Paul: Depolitizarea unor instituții precum Curtea de Conturi – obligatorie; profesioniștii nu mai au loc de elefanții politici

Andreea Paul: Depolitizarea unor instituții precum Curtea de Conturi – obligatorie; profesioniștii nu mai au loc de elefanții politici

Prim-vicepreședintele PNL Andreea Paul afirmă că depolitizarea unor instituții precum Curtea de Conturi este obligatorie, punctând că profesioniștii nu au loc „de elefanții politici” în instituțiile cheie ale României de supraveghere a gestiunii banului.

„Profesioniștii autentici nu au loc de elefanții politici în instituțiile cheie ale României de supraveghere a gestiunii banului public (Curtea de Conturi) sau a banului privat (Autoritatea de Supraveghere Financiară). Ambele sunt politizate până la strangulare. Între timp, România exportă specialiștii adevărați pe bandă rulantă, din cauza acestor numiri hiper-politizate”, afirmă Andreea Paul, într-un comunicat remis luni AGERPRES, cu privire la susținerea de către PSD a lui Ilie Sârbu pentru un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi — specialitatea Audit.

Liderul PNL spune că prin propunerea PSD „oboseala dată de atâta politichie se va trata cu o sinecură”.

Ea subliniază că cei de la Curtea de Conturi sau ASF au salarii nejustificat de mari. „Într-o firmă românească, managerii nu își permit să își dea lor înșiși salarii europene, de mii de euro, așa cum își permit instituțiile de supraveghere în România cu salarii de câteva ori mai mari decât în instituțiile omologe din statele din regiune. De pildă, din Polonia. Un profesionist, un om de stat, nu ar accepta așa ceva. Este obligatorie renunțarea la aceste practici vechi și proaste. Este obligatorie depolitizarea acestor instituții”, declară Andreea Paul.

Prim-vicepreședintele PNL susține că „PSD-iștii de la putere, care încep să facă coadă la instituțiile ‘apolitice’ pentru venituri grase, ar trebui să se abțină de la aceste vechi metehne”.

„Strategia lor de până acum — ‘să se ducă în competența lor’ — va fi schimbată de PNL în ‘competența acasă, politizarea afară'”, conchide Andreea Paul.

Duminică, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că fostul lider al senatorilor social-democrați Ilie Sârbu se bucură atât de susținerea sa, cât și a partidului, pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe