OraNoua.ro
Publicat în 21 august 2013, 15:05 / 216 elite & idei

Andreea Paul despre criteriile pentru candidaţii la europarlamentare

Andreea Paul despre criteriile pentru candidaţii la europarlamentare

Sâmbătă, 17 august, în Baia Mare a avut loc şedinţa Colegiului Director al Partidului Democrat Liberal. Pentru câteva zile, liderii PDL s-au aflat în judeţele Satu Mare şi Maramureş. Joi, Elena Udrea a fost la Mânăstirea Rohia, iar prim-vicepreşedinta PDL, Andreea Maria Paul, s-a aflat la Mănăstirea Bixad.

Vineri, în Oaş au venit şi preşedintele PDL, Vasile Blaga, europarlamentarul Traian Ungureanu şi Cristian Poteraş. Aceştia din urmă au participat la un business lunch cu oamenii de afaceri, precum şi la lansarea Albumului Ţării Oaşului şi a platformei web de comunicare şi promovare www.taraoasului-romania.ro, eveniment organizat de Andreea Maria Paul – deputat PDL de Ţara Oaşului.

Vasile Blaga a declarat la ITV că locul preşedintelui partidului este în Modrogan

La şedinţa Colegiului Director al Partidului Democrat Liberal au fost adoptate criteriile pentru desemnarea candidaţilor la europarlamentare şi prezidenţiale.

Încă de vineri, 16 august, preşedintele PDL a declarat pentru Informaţia TV că locul preşedintelui partidului este în Modrogan, nu la Palatul Victoria şi nici la Cotroceni. Totodată, Vasile Blaga a subliniat că în luna septembrie PDL va prezenta guvernul din umbră. În ceea ce priveşte candidatul pentru alegerile prezidenţiale, preşedintele PDL a declarat pentru Informaţia TV că el optează ca acesta să fie ales de toţi cei peste 300.000 de membri ai partidului. În interviul acordat Informaţiei TV, liderul democrat-liberalilor l-a criticat dur pe premierul Victor Ponta şi Guvernul USL, arătând că acesta în loc să creeze locuri de muncă sporeşte numărul şomerilor. Apoi, Vasile Blaga a precizat că după ce PDL va ajunge la guvernare România va avea un guvern suplu, nu unul stufos ca al USL cu doi miniştri la economie. De constituirea Guvernului din umbră se va ocupa Cătălin Predoiu, a declarat Vasile Blaga. Interviul realizat cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, îl puteţi urmări pe Informaţia TV.

Andeea Paul: “Economia este principala victimă a USL”

Toate propunerile preşedintelui Vasile Blaga au fost adoptate de Colegiul Director al Partidului Democrat Liberal şi astfel la şedinţa de sâmbătă, 17 august, din Baia Mare au fost stabilite criteriile pentru desemnarea candidaţilor pentru europarlamentare. Este bătut în cuie< candidatul la prezidenţiale va fi ales prin votul tuturor membrilor de partid.

În cadrul şedinţei de sâmbătă, liderii democrat-liberali au vorbit şi despre proasta guvernare USL. De asemenea, democrat-liberalii au adoptat Proiectul Naţional pentru Sprijinirea Clasei de Mijloc.

“S-a discutat mult despre proasta guvernare a USL. Economia este principala victimă a USL. Însăşi scrisoarea de intenţie cu FMI este un autodenunţ al neputinţei lui Ponta. Tot la BPN am adoptat criteriile pentru desemnarea candidaţilor la europarlamentare şi prezidenţiale, criterii profesionale şi morale, obligatoriu membri PDL. PDL este primul partid în România care îşi va desemna prezidenţiabilul prin competiţie internă modernă, deschisă, cu votul direct al celor peste 300 de mii de militanţi ai partidului. Tot în Baia Mare am adoptat o rezoluţie a PDL în favoarea dezvoltării şi Proiectul Naţional pentru Sprijinirea Clasei de Mijloc. Ţintele acestui proiect de centru-dreapta sunt< reducerea poverii fiscale, simplificarea legislaţiei, eliminarea abuzurilor antidemocratice, protecţia producătorilor, garantarea competiţiei corecte şi accesul la finanţare europeană. PDL spune răspicat NU supraimpozitării agresive impuse de USL, care nu face altceva decât să ducă la mai multă sărăcie şi şomaj”, a declarat, pentru Informaţia Zilei, Andreea Maria Paul – deputat PDL de Ţara Oaşului şi prim-vicepreşedinte PDL.

Candidatul dreptei pentru prezidenţiale se va cunoaşte până la europarlamentare

Şi Elena Udrea l-a criticat, sâmbătă, pe premierul Victor Ponta. În ceea ce priveşte candidatul ideal la preşedinţie, Elena Udrea a spus< “Trebuie să fie un om care să aibă un proiect pentru România, pentru că uitaţi ce înseamnă atunci când oameni ca Victor Ponta conduc guvernul şi nu au un proiect pentru România, şi trebuie să fie un om puternic şi un om care să adune voturi.”

Vasile Blaga şi-a manifestat speranţa că la alegerile prezidenţiale candidatul dreptei va fi de la PDL. Preşedintele PDL spune că acesta ar putea proveni din altă formaţiune politică doar dacă va fi mai bine cotat în sondaje.

Petre Mureşan, prezent şi el la Colegiului Director al Partidului Democrat Liberal de sâmbătă, ne-a mărturisit că deocamdată nu se ştie cine vor fi cei cinci competitori care vor intra în cursa pentru desemnarea candidatului PDL pentru alegerile prezidenţiale. Preşedintele Organizaţiei judeţene PDL Satu Mare, Petre Mureşan, spune că până la alegerile europarlamentare se va şti cine este candidatul dreptei pentru alegerile prezidenţiale.”

Ultima ora:

ObservatorMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

PoliticCristian Diaconescu, în vizită de lucru în județul Alba

EconomieTraian Halalai: Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

ExternTeodor Baconschi: Regimurile din China și Rusia joacă pe ideea că indivizii preferă prosperitatea înaintea drepturilor

SocialMarian Staș: În România vor funcționa 60 de școli-pilot unde elevii își vor putea alege o parte din materiile de studiu

EvenimenteAdrian Hatos, la evenimentul DEVISE – The 3rd Digital Session of EYP Romania – intitulat „Democracy as our sole future”

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialBarbu Mateescu: O dispută din care câștigă o singură persoană și un singur partidClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe