Matei Bogdan
Publicat în 19 mai 2021, 13:04 / 52 elite & idei

Andreea Paul, la dezbaterea dedicată “Digitalizării educației” de la Parlamentul României

Andreea Paul, la dezbaterea dedicată “Digitalizării educației” de la Parlamentul României

La dezbaterea dedicată “Digitalizării educației” de la Parlamentul României, unde am fost invitată să iau cuvântul, am simțit nevoia să argumentez de ce cred că afirmația, des auzită chiar și acolo: “școala online a creat multe neplăceri”, trebuie corectată astfel:
Închiderea fizică a școlilor a creat mari pierderi, iar școala online a SALVAT parțial educația în România, acolo unde s-a făcut.
Pierderile reale și certe ale școlii înainte de pandemie le vedem în rezultatele PISA, în nivelul de analfabetism funcțional al populației, în cei 1 milion de tineri fără Bacalaureat … care ne arată că cea mai mare criză actuală a țării noastre este criza umană și aici trebuie acționat ferm.
De ce școala online a salvat doar parțial educația in timpul pandemiei? Din pricina faptului că nu ne-am făcut la timp și nici bine temele, înainte de pandemie: școlile nu au avut infrastructura digitală necesară, adaptată vremurilor actuale și nevoilor tinerelor generații, profesorii nu au fost instruiți și nici nu au avut acces la material didactic multimedia acreditat, accesul la internet și gradul redus de conectivitate în unele
localiăți, uneori din lipsa chiar a voinței … Insulele de reușite ne arată însă că nu există nu se poate.
Lumea s-a schimbat accelerat în timpul pandemiei, iar de aici înainte educația va împleti prezența fizică cu instrumentele digitale pentru a creștie calitatea învățării.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe