OraNoua.ro
Publicat în 23 septembrie 2015, 18:50 / 238 elite & idei

Andreea Paul: Luăm în calcul contestarea la CCR a numirii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

Andreea Paul: Luăm în calcul contestarea la CCR a numirii lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

Liberalii iau în calcul să conteste la Curtea Constituțională numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi, a declarat joi deputatul PNL Andreea Paul.

„PNL s-a opus nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Considerăm costisitoare și inutilă pentru români politizarea până la ștrangulare a unor instituții cheie ale statului român, cum este cazul Curții de Conturi, dar, în paralel, și a Autorității de Supraveghere Financiară pentru care s-a votat ieri în plen. Luăm în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituțională și în prezent juriștii analizează oportunitatea și posibilitatea de succes a unui astfel de demers”, a afirmat Andreea Paul într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că, după ce se finalizează analiza juriștilor, liberalii vor anunța care este concluzia în acest sens și dacă fac această sesizare sau nu.

„Ne dorim să o facem, trebuie să avem și șanse de succes, să nu fim doar ridicoli și să facem jocuri de gleznă politice”, a precizat deputatul liberal.

Plenul reunit al Parlamentului a aprobat, miercuri, numirea lui Ilie Sârbu în funcția de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

Ilie Sârbu este senator PSD și a fost liderul grupului parlamentar al social-democraților de la Senat. Pentru a ocupa funcția de la Curtea de Conturi trebuie să își dea demisia din Parlament și din partid.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe