Adriana
Publicat în 28 ianuarie 2014, 17:42 / 100 elite & idei

Andreea Paul: Miting pro-european în Ucraina

Andreea Paul: Miting pro-european în Ucraina
+ Observator

În Ucraina, mii de demonstranți sunt încă în stradă și protestează împotriva deciziei președintelui Yanukovich, care alege să consolideze relațiile cu Rusia în loc să adopte o politică pro europeană. Opoziția și oamenii din stradă cer ca Președintele să își dea demisia și să organizeze alegeri anticipate. Pentru protestatari, recenta demisie a premierului nu este suficientă.

Premierul Ucrainei, Mykola Azarov, și-a înaintat demisia președinteului Viktor Yanukovich în această dimineață. El a declarat ca speră ca demisia să mai calmeze puțin spiritele protestatarilor. În realitate demisia a venit în urma umilirii acestuia de către actualul președinte, care a oferit postul de premier opoziției. Persoana vizată pentru funcția de prim ministru este Arseny Yatsenyuk, fostul ministru al economiei.

Azarov a condus țara profund îndatorată prin vremuri grele în ultimii 4 ani. El a ținut cursul monedei naționale foarte aproape de cel al dolarului și a refuzat presiunile Fondului Monetar Internațional de a ridica prețul la gazele naturale.

Parlamentul a intrat în sesiune extraordinară cu apropiați ai președintelui care presau să declare stare de urgeță dacă liderii opoziției nu discută cu manifestanții să înceteze protestele și să elibereze instituțiile publice ocupate de aceștia. Joe Biden, vicepreședintele Statelor Unite, a vorbit cu președintele Ucrainei pentru a-l convinge că o soluționare pașnică este mai benefică, dar și că discuțiile cu opoziția sunt soluția corectă.
http://www.andreeavass.ro/blog/

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe