OraNoua.ro
Publicat în 31 iulie 2013, 10:17 / 362 elite & idei

Andreea Paul: PDL cere Guvernului ca prin rectificarea bugetară să se reia imediat investiţiile publice

Andreea Paul: PDL cere Guvernului ca prin rectificarea bugetară să se reia imediat investiţiile publice

PDL solicită Guvernului ca la rectificarea bugetară să găsească soluţii pentru relansarea economică şi crearea de locuri de muncă prin reluarea imediată a investiţiilor publice şi accelerarea absorbţiei banilor europeni, a declarat prim-vicepreşedintele democrat-liberal Andreea Paul, luni, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei BPN al partidului.

„PDL solicită Guvernului Ponta ca la rectificarea bugetară să vină cu soluţii pentru relansarea economică şi pentru crearea de locuri de muncă prin reluarea imediată a investiţiilor publice şi accelerarea absorbţiei banilor europeni şi, doi, prin respectarea promisiunilor electorale”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Potrivit Andreei Paul, „odată ce Guvernul Ponta s-a văzut cu sacii în căruţă a uitat că în campania electorală a promis diminuarea TVA sau a CAS-ului”.

Ea a cerut, totodată, „eliminarea corupţiei din controlul fiscal, simplificarea Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală prin rescrierea acestora, garantarea transparenţei şi a predictibilităţii”.

„În acest sens, cerem USL să reia dialogul cu mediul de afaceri şi cu partidele din Opoziţie. (…) PDL nu poate asista pasiv la o rectificare bugetară în care se pregăteşte în continuare tăierea investiţiilor, falimentarea economiei şi crearea de şomeri de către USL”, a adăugat prim-vicepreşedintele PDL.

Andreea Paul a susţinut că execuţia bugetară pe primul semestru al acestui an ar demonstra incapacitatea Guvernului de a livra rezultate.

„USL a promis o creştere economică a banilor absorbiţi de la Comisia Europeană. În realitate, în execuţia bugetară pe prima jumătate a acestui an, sumele primite de la UE scad cu peste 1%. În loc să investească mai mult pentru a crea locuri de muncă în viitor, USL a procedat exact invers. Cheltuielile cu investiţiile au scăzut cu peste 11%, în timp ce cheltuielile cu personalul bugetar au crescut cu peste 18%. Toate sunt cifre oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice”, a afirmat liderul democrat-liberal.

Ea a acuzat că numărul şomerilor a crescut în timpul actualei guvernări. „Avem cu 34.000 de şomeri mai mulţi în luna iunie a acestui an, faţă de luna iunie a anului trecut. Sunt cifrele oficiale publicate de către Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Potrivit Andreei Paul, în 15 luni de guvernare, Executivul Ponta a modificat de 24 de ori Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală. AGERPRES (A – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu)

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe