OraNoua.ro
Publicat în 31 iulie 2013, 10:17 / 166 elite & idei

Andreea Paul: PDL cere Guvernului ca prin rectificarea bugetară să se reia imediat investiţiile publice

Andreea Paul: PDL cere Guvernului ca prin rectificarea bugetară să se reia imediat investiţiile publice

PDL solicită Guvernului ca la rectificarea bugetară să găsească soluţii pentru relansarea economică şi crearea de locuri de muncă prin reluarea imediată a investiţiilor publice şi accelerarea absorbţiei banilor europeni, a declarat prim-vicepreşedintele democrat-liberal Andreea Paul, luni, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei BPN al partidului.

„PDL solicită Guvernului Ponta ca la rectificarea bugetară să vină cu soluţii pentru relansarea economică şi pentru crearea de locuri de muncă prin reluarea imediată a investiţiilor publice şi accelerarea absorbţiei banilor europeni şi, doi, prin respectarea promisiunilor electorale”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Potrivit Andreei Paul, „odată ce Guvernul Ponta s-a văzut cu sacii în căruţă a uitat că în campania electorală a promis diminuarea TVA sau a CAS-ului”.

Ea a cerut, totodată, „eliminarea corupţiei din controlul fiscal, simplificarea Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală prin rescrierea acestora, garantarea transparenţei şi a predictibilităţii”.

„În acest sens, cerem USL să reia dialogul cu mediul de afaceri şi cu partidele din Opoziţie. (…) PDL nu poate asista pasiv la o rectificare bugetară în care se pregăteşte în continuare tăierea investiţiilor, falimentarea economiei şi crearea de şomeri de către USL”, a adăugat prim-vicepreşedintele PDL.

Andreea Paul a susţinut că execuţia bugetară pe primul semestru al acestui an ar demonstra incapacitatea Guvernului de a livra rezultate.

„USL a promis o creştere economică a banilor absorbiţi de la Comisia Europeană. În realitate, în execuţia bugetară pe prima jumătate a acestui an, sumele primite de la UE scad cu peste 1%. În loc să investească mai mult pentru a crea locuri de muncă în viitor, USL a procedat exact invers. Cheltuielile cu investiţiile au scăzut cu peste 11%, în timp ce cheltuielile cu personalul bugetar au crescut cu peste 18%. Toate sunt cifre oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice”, a afirmat liderul democrat-liberal.

Ea a acuzat că numărul şomerilor a crescut în timpul actualei guvernări. „Avem cu 34.000 de şomeri mai mulţi în luna iunie a acestui an, faţă de luna iunie a anului trecut. Sunt cifrele oficiale publicate de către Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Potrivit Andreei Paul, în 15 luni de guvernare, Executivul Ponta a modificat de 24 de ori Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală. AGERPRES (A – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu)

Ultima ora:

ObservatorRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieRadu Craciun: Suntem in ochiul furtunii

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialRadu Puchiu: Competențe sexuale digitale în școli

EvenimenteAlina Achim-Inayeh, moderator at Expert Forum conference – Eastern Europe and the Republic of China (Taiwan)

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe