OraNoua.ro
Publicat în 27 februarie 2013, 14:56 / 201 elite & idei

Andreea Paul: PDL intenţionează să depună în Parlament moţiuni simple pe educaţie, sănătate, economie

Andreea Paul: PDL intenţionează să depună în Parlament moţiuni simple pe educaţie, sănătate, economie

PDL va depune prin grupurile sale parlamentare alte moţiuni simple pe mai multe domenii de activitate – educaţie, sănătate, economie – unde apreciează că actuala guvernare nu ia măsurile adecvate, a declarat vicepreşedintele democrat-liberal Andreea Paul, miercuri, într-o conferinţă de presă.

„Am depus ieri (n.r. marţi) la Parlamentul României (la Camera Deputaţilor -n.r.) o moţiune simplă pentru cazul Oltchim, se numeşte ‘Guvernul Ponta-Fabrică de şomeri’. Sigur că acest demers odată dezbătut va fi continuat de alte moţiuni simple pentru că în marea majoritate a domeniilor care ne vizează în mod direct, educaţie, sănătate, economie, se iau decizii greşite. Şi, da, într-adevăr, PDL are în vedere ca în Parlamentul României să introducă moţiuni simple pe fiecare temă în parte”, a anunţat vicepreşedintele PDL.

Totodată, Andreea Paul a susţinut că PDL avertizează că „direcţia în care se îndreaptă ţara este greşită” şi cere „Guvernului Ponta o corecţie rapidă de parcurs, prin stimularea semnificativă a mediului de afaceri, prin creşterea substanţială a investiţiilor publice, prin eforturi sporite pentru atragerea banilor europeni şi a investiţiilor străine, dar şi un plan serios de combatere a evaziunii fiscale”.

„Atragem atenţia foarte serios: prognoza de creştere economică de 1,6% pentru 2013 a devenit deja o ficţiune. România se afundă economic din cauza unui Guvern incapabil, abulic, fricos şi dezinteresat de economie”, a spus vicepreşedintele PDL.

În opinia PDL, „patru factori majori contribuie şi vor contribui la această evoluţie nedorită: sufocarea mediului de afaceri cu taxe şi impozite, abandonarea investiţiilor publice, incapacitatea Guvernului de a absorbi fondurile europene”.

„Guvernul Ponta nu ştie să facă bani pentru România, ştie doar să-şi răsplătească clientela prin lărgirea birocraţiei”, a arătat Andreea Paul. AGERPRES

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe