OraNoua.ro
Publicat în 16 octombrie 2013, 17:36 / 569 elite & idei

Andreea Paul reclamă neregulile din noul Cod al Insolvenței

Andreea Paul reclamă neregulile din noul Cod al Insolvenței

Prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că PDL va trimite scrisori către Avocatul Poporului și comisarul european pentru Justiție Viviane Reding, în care reclamă neregulile din noul Cod al Insolvenței.

„PDL va trimite Avocatului Poporului o scrisoare prin care cere motivat să se verifice controlul de constituționalitate. În egală măsură, PDL trimite o scrisoare către comisarul european Viviane Reding pe tema călușului presei prin Codul insolvenței. Dacă în urma acestor două demersuri, USL nu-și retrage ordonanța de guvern, atunci vom cere în Parlamentul României dezbatere urgentă pentru a discuta fisurile grave din prostul croit Cod al Insolvenței. (…) Este grav că acest Guvern nu s-a consultat pe procedura de insolvență pe care dânșii o propun. Este păcat că dezbaterea are loc după ce ordonanța de guvern a fost adoptată și trimisă în Parlament”, a spus Andreea Paul.

Ea a anunțat că, luni, în Biroul Politic Național al PDL, se va discuta dacă acest nou Cod al Insolvenței va fi atacat la Curtea Constituțională.

Andreea Paul a mai spus că PDL reclamă șase puncte critice în Codul Insolvenței, printre care: atacul împotriva economiei și falimentul forțat al firmelor; neconstituționalitatea Codului Insolvenței pentru că încalcă principiul nediscriminării și accesul la libera informație, prin imixtiunea în retragerea licenței mass-media; Guvernul încalcă separația puterilor în stat pentru că nu face altceva decât să se substituie unei autorități independente de profil-CNA; procedura de lichidare este împotriva cumpărătorilor.

De asemenea, Andreea Paul susține că procedura aplicată firmelor de stat intrate în insolvență ar trebui să fie utilizată și în cazul firmelor private.

„Cea mai mare problemă a insolvenței, când se termină cu faliment, este perioada foarte lungă în care se desfășoară lichidarea firmei. Propunerea PDL este ca noua lege să prevadă o perioadă maximă pentru lichidare. La ora actuală lichidatorul își stabilește un salariu uriaș pe lună și stă și valorifică bunurile companiei pe o perioadă de ani de zile. În realitatea, sumele încasate abia ajung de obicei pentru salariul lichidatorului”, este un alt punct reclamat de PDL din Codul Insolvenței. AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu)

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondială



Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe