OraNoua.ro
Publicat în 26 februarie 2014, 13:07 / 207 elite & idei

Andreea Paul: Romania a intrat intr-un blocaj de guvernare

Andreea Paul: Romania a intrat intr-un blocaj de guvernare

Pentru a scurta perioada de vid de guvernare PDL isi doreste sa depuna o moțiune de cenzură cu care sa darame Guvernul Ponta, e vorba de: ‘Cartea Neagra a Guvernarii USL: 2 ani de minciuna. Dupa USL: potopul’. Asteptam opozantii declarati azi in Parlament sa semneze motiunea noastra. Sa vedem daca au curajul sa-si asume efectele dezastruoase ale guvernarii la care au luat parte, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Nivelul de revolta al romanilor este urias. Cei de la guvernare trebuie pusi la punct. Aroganta politicienilor PSD este sfidatoare. Sunt niste banditi. Au instalat haosul. Minciuna, cearta, tradarea si incompetenta sunt azi in fruntea Guvernului.

Ponta a mintit romanii si cand a promis o paine mai ieftina. Painea s-a scumpit cu 7%, de la 1,5 lei cand au preluat guvernarea, la 1,6 lei in prezent pentru painea de jumatate de kilogram. Cum mai are pretentia sa-i creada cineva? Ce promisiune si-au tinut? Niciuna.

5 promisiuni neonorate de USL:

– Un milion de noi locuri de muncă.

– Respectarea statului de drept.

– Reducerea CAS-ului la angajator cu 5 puncte procentuale.

– Revenirea TVA la 19%. Reducerea TVA la producătorii agricoli de la 24% la 9%, iar 15% se întoarce la producător în momentul în care prezintă factura. Reducerea la jumătate a numărului de taxe parafiscale.

– Compensarea medicamentelor cu 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 de RON.

Reala moștenire a USL in 10 puncte:

– 50.000 de șomeri în plus în decembrie 2013.

– 35 de taxe noi și impozite majorate. Două modificări pe lună, în medie, aduse legislației fiscale. USL a devenit lider în topul guvernelor care au adus cele mai multe schimbări peste noapte Codului Fiscal și Codului de Procedura Fiscală din ultimii 10 ani.

– Incapacitatea colectării veniturilor la bugetul de stat: în anul 2013 s-au colectat venituri de numai 32% din PIB, cel mai scăzut nivel al colectării din anul 2009 incoace

– Cresterea economiei subterane, evaluată la peste 28% din PIB în anul 2013.

– A doua cea mai mare rată medie a inflației din UE, de 3,3% în anul 2013 si o rată record a restanțelor la credite: 22% în decembrie 2013.

– 81 de firme intrate zilnic în insolvență în anul 2013.

– Tăierea cu 27% a fondurilor alocate IMM-urilor în anul 2014 față de anul 2013.

– 3 încercări de privatizare eșuate: Oltchim, CFR Marfă, Poșta Română.

– Atragerea a doar jumătate din fondurile europene promise pentru anul 2013. Incasarile actuale se datoreaza contractelor incheiate de guvernarea PDL aflate in executie sau incheiate.

– Scăderea cu peste 11% a cheltuielilor cu investițiilor, deci obstacol în crearea de noi locuri de muncă. Creșterea cu 14% a cheltuielilor cu personalul bugetar. Creșterea cu 12% a cheltuielilor cu bunurile și serviciile, după ce USL a majorat pragului achizițiilor publice directe de la 15.000 de euro la 30.000 de euro pentru servicii și la 100.000 de euro pentru lucrări în vara anului 2013, favorizând alocările de contracte cu dedicație pentru firmele de partid.

7 greșeli grave:

– Statul de drept a fost atacat continuu și în forță de PSD si PNL, cu varful de atac în Marțea Neagră din Parlamentul României.

– USL a renunțat la încasarea datoriei statului român de peste 400 milioane de dolari de la Rompetrol

– Ratarea intrării în spațiul Schengen.

– Ratarea descentralizării și eficientizării administrației publice.

– Ratarea revizuirii Constituției

– Curtea a declarat neconstituționale legea USL a descentralizării, codul USL al insolvenței sau memorandumul USL pentru Rompetrol.

– România este în intarziere cu stabilirea priorităților pentru perioada 2014-2020 și cu stabilirea sistemului de management și control funcțional în ceea ce privește folosirea fondurilor europene.

Andreea PAUL

Prim-Vicepresedinte al PDL,

Deputat de Tara Oasului, Satu Mare

Ultima ora:

ObservatorFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

PoliticKlaus Iohannis, în Egipt: „România este interesată de stabilizarea situațiilor de criză din Orientul Mijlociu”

EconomieRadu Craciun: Criptomonedele – 4 teme de gandire

ExternMarco Badea: Despre lupta împotriva schimbărilor climatice

SocialCiprian Stănescu: Am început ”Soluții pentru 2025”. Un proiect de care cred că o să tot auziți

EvenimenteIonuţ Simion | Videoconferinţa ZF AmCham România – Guvernanţa Corporativă: Din ce în ce mai multe companii înţeleg că trebuie să se organizeze şi să funcţioneze după principiile unei guvernanţe corporative

CulturaFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

EditorialAndreea Paul: Cine conduce lumea?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe