Adriana
Publicat în 13 decembrie 2017, 14:45 / 142 elite & idei

Andreea Paul: Stop cadourilor în școală

Andreea Paul: Stop cadourilor în școală
+ Observator

Vin Sărbătorile de Crăciun. Ce bucurie! Apare însă și frenezia părinților de a cumpăra cadouri și atenții cât mai „grijulii” pentru învățători și profesori în școală, din nou. În nicio țară civilizată nu se întâmplă așa ceva. În școală nu cred că ar trebui să se cultive cultura cadoului și a „mitei bunăvoinței”. Dacă greșesc, vă consult și vă rog să mă ajutați să înțeleg de ce ne creștem copiii așa:
1. De ce cumpără părinții cadouri pentru personalul didactic? Anul acesta scorurile au crescut la 200 de lei/copil în București.
2. De ce ne pleacă copiii cei mai buni din țară? Ce facem ca să le dăm o șansă, aici, acasă?
3. Cum contribuim noi, părinții, la schimbarea acestor mentalități? Avem puterea de a spune cât mai mulți, apoi și mai mulți, până ce majoritatea se conturează: STOP CADOURILOR ÎN ȘCOALĂ?!
Dacă nu o facem, mă aștept ca ai noștri copii să ne întrebe la vârsta majoratului: dar voi, părinții, ce ați făcut ca să schimbați lucrurile în bine?!
Ministerului Educației îi propun crearea unui SISTEM DE ALERTĂ cu privire la aceste ilegalități, unde părinții să poată semnala aceste practici anti-educative. Ceea ce vedem este că odată cu salariul crește și mita bunăvoinței în școală!

Ultima ora:

ObservatorMihai Dragos, Vicepreședinte – societate civilă at Consiliul Economic si Social Al Romaniei Bucharest, Romania

PoliticSebastian Burduja: Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului marchează sfârşitul Holocaustului

EconomieOvidiu Nahoi: Premieră – cea mai mare parte a energiei produse în UE vine din surse ”curate”. Cum stă România?

ExternGeorge Maior, la ceremonia de inaugurare a celui de-al 46-lea Preşedinte al SUA, Joseph R. Biden Jr.

SocialMihai Dragos, Vicepreședinte – societate civilă at Consiliul Economic si Social Al Romaniei Bucharest, Romania

EvenimenteCorina Murafa: Sustenabilitatea organizațiilor societății civile: importanța managementului impactului social

CulturaFlaviu Predescu: De Ce Citim, despre romanul Ion de Liviu Rebreanu

EditorialRadu Magdin: Bruxelles 2.0 – O strategie de influenţă europeană în timpul COVID-19Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe