OraNoua.ro
Publicat în 29 iulie 2015, 18:58 / 373 elite & idei

Andreea Paul pe primul loc in topul celor mai active deputate din Romania

Andreea Paul pe primul loc in topul celor mai active deputate din Romania

Pentru monitorizarea activității parlamentare am creat un indice cu ajutorul căruia am clasificat activitatea partidelor parlamentare, a deputaților și senatorilor la nivel individual în actualul mandat. Indicele activității parlamentare (în continuare IAP) reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României.

 

Pe baza celei de-a treia ediții a Raportului IAP care se raportează la primele 5 sesiuni parlamentare, 5 decembrie 2012- 30 iunie 2015, putem trage următoarele trei concluzii:

 

  1. Cel mai harnic grup parlamentar este PNLcare a înregistrat o creștere cu 85% în prezent față de iunie 2014, în primul an de la fuziunea dintre vechiul PNL și PDL.Numărul  deputaților a crescut astfel de la 36, câți erau în iunie 2014, la 115 în prezent, iar cel al senatorilor de la 19, la sfârșitul lunii iunie 2014, la 62 în prezent.
  1. Femeile continuă să fie cele mai harnice din Parlament. Cele 66 de femei sunt în medie cu 48% mai active decât cei 488 de bărbați din Parlamentul României.

Femeile din Parlamentul României au un IAP de aproape 55, față de cel al colegilor bărbați, de peste 33. Femeile au reușit, de asemenea, în acest an să obțină poziții cheie în fruntea celor mai mari două grupuri politice: Alina Gorghiu este copreședinte PNL, în timp ce Rovana Plumb este președintele Consiliului Național al PSD.

Cele 53 de deputate sunt în medie cu 12,5% mai active decât cei 334 de deputați, iar cele 13 senatoare sunt cu aproape 83% mai active în medie decât cei 154 de senatori.

  1. Cei 167 de senatori sunt în medie cu 8% mai activi decât cei 387 deputați.

IAP pentru Camera Deputaților are o valoare medie de 37,12 și a crescut cu 51% în prezent față de rezultate obținute în urma primelor trei sesiuni parlamentare (iunie 2014). IAP mediu pentru Senat este de 40,15 și a crescut cu aproape 60% în iunie 2015 față de rezultatele obținute în iunie 2014.

 

Găsiți aici integral textul Raportului IAP.

Găsiți aici clasamentul integral al celor mai activi și inactivi parlamentari până în prezent.

Ultima ora:

ObservatorAlina Rizi: Light in the park la Cluj

PoliticAnca Dragu: „Lucrurile se desfăşoară civilizat la USR PLUS”

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAlina Rizi: Light in the park la Cluj

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialBarbu Mateescu: Puneți-vă centurile, pilotează PNLClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe