OraNoua.ro
Publicat în 29 iulie 2015, 18:58 / 648 elite & idei

Andreea Paul pe primul loc in topul celor mai active deputate din Romania

Andreea Paul pe primul loc in topul celor mai active deputate din Romania

Pentru monitorizarea activității parlamentare am creat un indice cu ajutorul căruia am clasificat activitatea partidelor parlamentare, a deputaților și senatorilor la nivel individual în actualul mandat. Indicele activității parlamentare (în continuare IAP) reprezintă un instrument de măsură a gradului de implicare și activitate politică a aleșilor poporului în activitățile curente ale forului legislativ al României.

 

Pe baza celei de-a treia ediții a Raportului IAP care se raportează la primele 5 sesiuni parlamentare, 5 decembrie 2012- 30 iunie 2015, putem trage următoarele trei concluzii:

 

  1. Cel mai harnic grup parlamentar este PNLcare a înregistrat o creștere cu 85% în prezent față de iunie 2014, în primul an de la fuziunea dintre vechiul PNL și PDL.Numărul  deputaților a crescut astfel de la 36, câți erau în iunie 2014, la 115 în prezent, iar cel al senatorilor de la 19, la sfârșitul lunii iunie 2014, la 62 în prezent.
  1. Femeile continuă să fie cele mai harnice din Parlament. Cele 66 de femei sunt în medie cu 48% mai active decât cei 488 de bărbați din Parlamentul României.

Femeile din Parlamentul României au un IAP de aproape 55, față de cel al colegilor bărbați, de peste 33. Femeile au reușit, de asemenea, în acest an să obțină poziții cheie în fruntea celor mai mari două grupuri politice: Alina Gorghiu este copreședinte PNL, în timp ce Rovana Plumb este președintele Consiliului Național al PSD.

Cele 53 de deputate sunt în medie cu 12,5% mai active decât cei 334 de deputați, iar cele 13 senatoare sunt cu aproape 83% mai active în medie decât cei 154 de senatori.

  1. Cei 167 de senatori sunt în medie cu 8% mai activi decât cei 387 deputați.

IAP pentru Camera Deputaților are o valoare medie de 37,12 și a crescut cu 51% în prezent față de rezultate obținute în urma primelor trei sesiuni parlamentare (iunie 2014). IAP mediu pentru Senat este de 40,15 și a crescut cu aproape 60% în iunie 2015 față de rezultatele obținute în iunie 2014.

 

Găsiți aici integral textul Raportului IAP.

Găsiți aici clasamentul integral al celor mai activi și inactivi parlamentari până în prezent.

Ultima ora:

ObservatorCorina Murafa, la emisiunea „Banii Azi”

PoliticMarco Badea: Două cazuri care arată cât de importantă este Uniunea Europeană pentru democrațiile fragile care au făcut parte din URSS

EconomieRadu Burnete: Cât de mult a crescut România de când a intrat în UE. Ascensiunea economică e destul de serioasă

ExternRobert Lupițu: Miniștrii de externe ai României și Olandei au discutat, la București, despre sprijinul pentru Ucraina și consolidarea apărării NATO pe flancul estic

SocialCiprian Stănescu: Câștigătoarea celei de-a treia ediții a primit premiul de 2000 de euro oferit de Social Innovation Solutions

EvenimenteAndreea Negru: Conferința „Dezvoltare sustenabilă între trend și necesitate” va avea loc în data de 22 mai

EditorialAlexandru Grumaz: „Liniile roșii” ale Orientului Mijlociu au fost șterse!

CulturaCristina Popescu: Sărbătoarea florilor la Senatul RomânieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe