OraNoua.ro
Publicat în 14 august 2013, 19:40 / 171 elite & idei

Andreea Paul – USL a promis salvare, dar a adus pierderi si disperare in patru companii mari: Oltchim, Hidroelectrica, CFR Marfa si CFR Calatori

Andreea Paul – USL a promis salvare, dar a adus pierderi si disperare in patru companii mari: Oltchim, Hidroelectrica, CFR Marfa si CFR Calatori

de Andreea Paul

La Oltchim şi CFR Marfă pierderile au crescut masiv sub guvernarea USL. Profiturile CFR Călători şi Hidroelectrica obtinute sub guvernarea PDL s-au transformat in pierderi mari sub guvernarea USL. Salvarea si curatenia promise de USL s-au transformat in disperarea a 6500 de oameni si a unei economii puse pe butuci: 2000 de angajati au fost deja disponibilizati si alti 4500 au primit vestea disponibilizarii.

Pierderi duble si cvadruple la Oltchim si CFR Marfa. Oltchim a înregistrat pierderi de aproape 570 mil. lei în anul 2012, de doua ori mai mari decat in anul 2011, in timpul guvernarii PDL.

Pierderile CFR Marfă au crescut la peste 405 mil. lei în 2012, de peste 4 ori mai mari decât cele înregistrate în anul 2011.
CFR Calatori si Hidroelectrica si-au luat ramas bun de la profituri odata cu preluarea guvernarii de catre USL. CFR Călători a avut pierderi de 992,2 mil. lei în anul 2012, după ce în 2011 înregistrase un profit de 1,5 mil. lei. Hidroelectrica a înregistrat pierderi de 508 milioane lei în anul 2012, comparativ cu profitul de 6,4 mil. lei din anul 2011.

USL a promis salvare şi a adus disperare. In jur de 1.000 de oameni au fost disponibilizaţi de la Oltchim, alti 1.000 de la Hidroelectrica. De la CFR Călători şi CFR Marfă s-au anuntat 4.500 de disponibilizari noi.

Privatizarile au esuat. Incompetenţa si interesele actualului guvern costă scump statul român. Prostia si hotia USL este platita si mai scump, cu locurile de munca, de catre romani.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteVictor Vevera: Premiu pentru cercetarea științifică de elită

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe