OraNoua.ro
Publicat în 3 iulie 2013, 16:31 / 227 elite & idei

Andreea Roșca: Folosirea eficienta a resurselor – provocarea nr. 1 pentru autoritatile publice, in trimestrul I din 2013

Andreea Roșca: Folosirea eficienta a resurselor – provocarea nr. 1 pentru autoritatile publice, in trimestrul I din 2013

Peste 100 de antreprenori si executivi din companii romanesti si multinationale considera ca, in primul trimestru din 2013, principala provocare la adresa performantei autoritatilor publice din Romania o reprezinta eficienta utilizarii resurselor, potrivit celei de a patra editii a “Barometrului Bunei Guvernari” – cercetare trimestriala realizata de Fundatia Romanian Business Leaders, in parteneriat cu GfK Romania.

Ministerul Transporturilor este perceput drept cea mai putin eficienta institutie publica (3 din 4 oameni de business semnaleaza lipsa de eficienta). La polul opus, Ministerul Finantelor Publice este vazut drept cel mai eficient, dar perceptia generala este tot negativa (peste jumatate dintre respondenti considera ca rezultatele institutiei la acest criteriu sunt slabe).

La nivelul Guvernului, rezultatul (calculat ca medie a rezultatelor ministerelor evaluate) arata ca doi din trei oameni din business sunt nemultumiti de eficienta folosirii resurselor publice.
In Barometrul aferent trimestrului I din 2013 este inclus in premiera spre evaluare Ministerul Educatiei Nationale, care este al doilea cel mai performant minister, dupa Finante, in viziunea liderilor din business.

Comparativ cu cercetarile anterioare, in prezenta editie a Barometrului, oamenii de business au evaluat sapte autoritati publice din Romania (sase ministere si Primaria Generala a Capitalei) in functie de trei criterii de performanta (fata de cinci, anterior), respectiv (1) transparenta in relatia cu mediul de afaceri si rezultatele in combaterea coruptiei, (2) competenta profesionala si capacitatea de implementare si (3) eficienta folosirii resurselor.

Rezultatele complete ale Barometrului Bunei Guvernari, editia a IV-a – trimestrul I, 2013.

Cercetarea a fost realizata in interiorul comunitatii Romanian Business Leaders, in parteneriat cu GfK Romania, in perioada 7-29 mai 2013, pe un esantion de 114 lideri din business.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe