Adriana
Publicat în 31 octombrie 2012, 10:08 / 89 elite & idei

Andreea Vass: Adevarul despre colectarea banilor la buget

Andreea Vass: Adevarul despre colectarea banilor la buget
+ Observator

Potrivit domnului Ponta, veniturile la bugetul general consolidat au crescut cu 7,2% în primele 9 luni ale acestui an ca urmare a schimbării conducerii ANAF. Superficial și de-a dreptul afon la economie, domnul Ponta uită să adauge că boom-ul inflației din lunile în care se află la guvernare a umflat superficial veniturile acumulate. Inflația a explodat în ultimele luni, a depășit țintele stabilite pentru acest an, și a lăsat O putere de cumparare mai mica în mâinile românilor.

În luna septembrie, România a înregistrat a doua cea mai mare rată a inflației din UE, de 5,4% faţă de aceeași lună a anului precedent.

Pe lângă aceasta, majorarea de care vorbește domnul Ponta se datorează creșterii sănătoase înregistrate în prima parte a anului 2012, sub guvernele PDL Boc și Ungureanu. Veniturile bugetare în primele 5 luni din an erau cu 9,6% mai mari decât cele din aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care inflația era abia de 1,8% în luna mai 2012 comparativ cu mai 2011.

Din contră, sub guvernul USL, creșterea veniturilor la buget este de peste două ori mai mică decât performanțele realizate de guvernele anterioare. In lunile iunie-septembrie, creșterea față de anul trecut a fost de 4,4%.

Veniturile fiscale, adica cele colectate de catre ANAF, au crescut cu 9,5% in primele 9 luni din 2012. Sub ritmul de crestere a veniturilor fiscale, cu 11,7%, in primele 5 luni ale anului, cand era PDL la guvernare. Asadar, in lunile iunie-septembrie de cand e guvenarea USL, veniturile fiscale au crescut cu doar 7,1% fata de lunile iunie-septembrie din anul anterior.

Trucurile electorale ale domnului Ponta nu mai duc de nas românii.

 Articol publicat pe www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe