Matei Bogdan
Publicat în 15 iunie 2021, 14:05 / 52 elite & idei

Andrei Stoian: Vrem să creștem cititori, în toate colțurile țării

Andrei Stoian: Vrem să creștem cititori, în toate colțurile țării

Ce duminică faină am avut! Nu v-am povestit ieri, pentru că am vrut să se așeze emoțiile trăite. În tihna lor, a emoțiilor pozitive. Dragilor, spațiul acesta este binecuvântat cu oameni așa de frumoși. La chip, suflet, minte. Așteaptă să fie descoperiți. Uimirea, trăirea pe care o ai atunci când îi vezi pentru prima oară este similară cu cea a unui explorator, cercetător aflat în fața noului revelat. Așa sunt acești copii minunați pe care am avut ocazia să îi văd, să îi ascult și să le cunosc poveștile de viață. Crude, triste, brutale. Dar grație unor oameni precum Alexandru Dincă, un doer care mută munții din loc pentru ca acești copii să își găsească elementul, calea, viața lor poate fi mai blândă. Ce frumos îmi spunea “Ionuț are steaua lui”, “Raluca are calea ei”. Alexandru crede în ei, este făuritor de aripi și de viitor pentru cei care se lovesc doar de zidul rece, anost, gri al vieții. Astfel s-a născut Casa Speranței și a Bucuriei, un proiect al Asociatia Comunitara Gaesti. Acolo am fost duminică, împreună cu Dragomir Bianca, Raluca Hatmanu și Ovidiu Alexandru Raetchi. Le-am dăruit cărți. Vrem să creștem cititori, în toate colțurile țării. Mai ales în cele care nu au acces la biblioteci. 50 de biblioteci care pot schimba destinele unor copii. Proiect în memoria unui condei sclipitor. Care a plecat cu toată tinerețea lui, creativitatea într-o altă etapă. Este vorba despre scriitorul Liviu Iancu. Dacă și voi cunoașteți astfel de locuri, ne-am bucura să auzim despre ele, să vă alăturați proiectului “Creștem un cititor”. Cât bine ați face acestei țări!

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe