Matei Bogdan
Publicat în 12 mai 2021, 16:59 / 52 elite & idei

Antonel Tănase: 10 mai este ziua care adună tot ce are și a avut mai bun această țară – dragoste, dăruire, patriotism și speranță.

Antonel Tănase: 10 mai este ziua care adună tot ce are și a avut mai bun această țară – dragoste, dăruire, patriotism și speranță.

10 mai este ziua pe care comuniștii ne-au vrut-o ștearsă din memorie, din suflete și din viață. Este ziua care adună tot ce are și a avut mai bun această țară: dragoste, dăruire, patriotism și speranță.
La 10 mai 1866, Carol, prinț prusac de Hohenzollern-Sigmaringen, este numit la conducerea Principatelor Române Unite.
Cea mai semnificativă reușită a domniei sale este obținerea independenţei de stat, fapt care i-a adus o faimă colosală şi care a fost consfinţit la 10 mai 1877. Parlamentul a votat, 4 ani mai târziu, transformarea ţării din principat în regat, iar, la 10 mai 1881, Carol este încoronat întâiul rege al României.
Ziua Regalității este ziua care celebrează victoria absolută a binelui asupra răului și dovada că, orice ar face răul ca să distrugă extraordinarul din memoria colectivă, nu a reușit și nici nu va reuși. Pentru că binele trăiește în soarele care ne va răsări mereu deasupra capului, în rugăciune, în pace și în fiecare dintre noi.
Această zi, pe care mulți au vrut-o rasă din istorie, va apărea mereu în calendar ca mărturie eternă că ura, frustrarea, ostilitatea și minciuna nu pot face parte din viitor.
“Cu mândrie primesc această coroană, care a fost făcută din metalul unui tun stropit cu sângele eroilor noștri și care a fost sfințită de biserică. O primesc ca simbol al independenței și puterii României (…) Să trăiască iubita noastră Românie”.

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe