Matei Bogdan
Publicat în 15 iunie 2021, 14:15 / 56 elite & idei

Antonel Tănase: Despre teama de eșec

Antonel Tănase: Despre teama de eșec

Îmi place să discut cu colegii mei mai tineri despre carieră. De foarte multe ori, în schimbul nostru de păreri, apare tema eșecului care te demotivează și te îndepărtează de lucrurile care îți plăceau, transformându-le în povară.
Și de fiecare dată le spun același lucru: ca să ai succes, trebuie să eșuezi. Ca să fii cel mai bun, trebuie să începi prin a fi cel mai slab. Singurele lucruri care contează în viața profesională sunt tenacitatea și capacitatea de învățare. Ești un “looser” doar dacă renunți la a deveni cel mai bun.
Și în minte îmi vine Michael Jordan care spunea: “Am ratat mai mult de 9000 de aruncări în carieră. Am pierdut aproape 300 de jocuri. De 26 de ori mi s-a încredinţat responsabilitatea de a înscrie coşul decisiv, şi am ratat. Am eşuat din nou şi din nou şi din nou în viaţa mea şi de aceea am reuşit”.
Numărul mare de eșecuri indică de fapt cât mai ai până la succes. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai ai puțin până la a reuși. Singurul lucru care te ajută să urci în viața profesională este tenacitatea. Eșecurile sunt treptele pe care fiecare trebuie să călcăm pentru a deveni varianta noastră mai bună.
Să ne reauzim sănătoși!

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe