Adriana
Publicat în 29 ianuarie 2013, 11:22 / 621 elite & idei

Aurel Cazacu: Octombrie Roșu

Aurel Cazacu: Octombrie Roșu
How To Get Your Ex Girlfriend Back

România a fost spionată timp de 4 ani. Și așa cum spunea, cu puțin timp în urmă, un clasic în viață, haideți să vorbim despre partea plină a paharului! Deci, de 4 ani, cineva, în mod direct sau indirect, a căutat în România date despre bogățiile ei, despre valorile ei, despre oamenii ei. Căutau informații despre resursele de gaze, petrol, aur etc. Eu cred că trebuie să fim mândri, pentru că această acțiune este o dovadă că suntem bogați în resurse și în oameni. Atunci când nu ai nimic, când nu reprezinți nimic, nu te spionează nimeni. Întrebarea pe care mi-o pun este dacă această acțiune a reprezentat un semnal pentru factorii politici și de decizie și ce măsuri au luat, nu numai pentru contracararea acestor acțiuni, ci și pentru protecția și valorificarea bogățiilor materiale și umane care îi interesau pe spioni.

Oare câți investitori au venit să propună afaceri firmelor de stat și private din România, având ca bază informațiile obținute de la spioni? Bine ar fi ca cineva să fi pregătit ca la carte primirea acestor afaceriști și, prin negocieri profesioniste, să fi obținut rezultate în favoarea României. Ar fi interesant de știut dacă, și ce firme străine au avut negocieri ca urmare a acestor acțiuni de spionaj sau dacă informațiile spionilor au ajuns la firmele străine care au deja afaceri în România. Oare cum au „jucat” firmele străine care exploatează bogățiile României în cazul în care au fost contactate de afaceriști.

Ridic această problemă, pentru că sincer, nu cred că măcar acest act de spionaj la adresa României a trezit pe cineva la realitate de a declanșa nu doar contracarea acțiunii de spionaj ci și realizarea unei strategii naționale de valorificare a bogățiilor, în favoarea României. Spun aceasta, gândindu-mă pur și simplu la vremurile în care trăim. Indiferent de locul unde se află, pe continent, țările, etniile, neamurile, își păstrează valorile și bogățiile, își conservă tradiția, mândria și onoarea, fie că vorbim de țări federale sau de cele din continente. Nu-mi iese din minte acea nebunie care a fost în Romania, înainte de 1990, de a achita datoria externă. Pe baza unor mari sacrificii, România a achitat datoria externă apelând la bogățiile, resursele și, mai ales, la oamenii ei. Pe cei cărora le-am plătit, gestul nostru i-a jignit în onoarea lor de mai-mari ai lumii. Cred că în istorie am fost singurii care au făcut așa ceva. Să nu uităm că cei puternici își doresc parteneri puternici. Noi putem fi parteneri puternici pentru mai-marii lumii de astăzi, trebuie doar să vrem și să avem un management politic și economic adecvat. Mă întreb dacă dintre cei care i-au plătit pe spionii de astăzi sunt și dintre cei pe care i-am jignit când ne-am plătit datoria externă. Dacă cineva îmi spune că ceea ce spun eu nu are sens, pentru că spionii au fost dinspre Est și nu din Vest, eu spun că acel cineva este un mare naiv. Oare ce jocuri se fac în interior de către membrii G8, cum se ajută între ei pentru împărțirea lumii? Dar cei din G20? Oare în istorie, vreo colonie, la plecarea asupritorului, a rămas mai bogată? Eu zic că nu, niciodată.

Vorbeam de un plan pe care să-l facă liderii acestei țări, pentru că pe fondul știut al interesului investitorilor, să întindem „curse constructive” potențialilor investitori. Deci să acționăm unitar cu „diplomație și înțelepciune” în folosul oamenilor din România, conduși de cei care se află la putere. De oameni ca cei de atunci, care s-au sacrificat, România este plină și astăzi. Numai că ei trebuie puși la treabă aici în România, nu în SUA, nu în Europa, Asia sau Africa. Este păcat să îi îmbogățim pe alții. Managerii politici ai României de astăzi pot fi de diferite orientari. Valorile materiale și umane sunt unice indiferent în ce culoare le îmbraci.

Managementul politic al României ar trebui să coaguleze inteligența celor care fac contracararea acțiunilor spionolor cu specialiștii din sfera politică și economică a Guvernului, în folosul firmelor de stat și private. Specialiștii în contracarare sunt foarte buni profesioniști, sunt foarte bine informați, ei pot să sprijine, prin analizele pe care le fac, îmbinarea internului cu externul, să facă analize de risc, să studieze comportamentul corporațiilor străine care acționează în România. Consider că nu trebuie să inventăm nimic. Trebuie doar să analizăm și să tragem concluzii cu privire la ce am făcut când eram o țară puternică și respectată, când ne vizitau președinți de stat care nu țineau cont de natura regimului politic ci doar de puterea, resursele și oamenii acestei țări. Apoi, să adaptăm concluziile la vremurile de astăzi. Ar fi prea frumos.

Ce țară frumoasă și bogată avem și ce oameni bogați și fericiți am putea fi!

Nu-i așa, domnilor spioni?
Articol publicat pe www.qmagazine.ro

How To Get Your Ex Girlfriend Back
zp8497586rq

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe