Matei Bogdan
Publicat în 8 septembrie 2021, 15:49 / 55 elite & idei

Barbu Mateescu: Absolut niciunul din statusurile „echipei câștigătoare” nu e pe bune

Barbu Mateescu: Absolut niciunul din statusurile „echipei câștigătoare” nu e pe bune

Absolut niciunul din statusurile „echipei câștigătoare” nu e pe bune. Toți știu că Iohannis i-a băgat în gura PSD menținându-l pe Cîțu premier. Asta înseamnă foarte, foarte mulți bani pierduți care trebuie dați PSD în loc să fie ascunși de USRPLUS și folosiți după cum dorea PNL. În spatele cuvintelor fiecărui membru PNL din echipa Cîțu zace furia. Dar furia nu pe USRPLUS, pe care PNL i-a tratat întotdeauna de idioți și deci nici măcar demni de furie, ci furia pe Iohannis. Nimic din ceea ce scriu ei nu este real. Niciunul din ei nu îl respectă pe Cîțu, mulți nici nu știu cine și de ce l-a parașutat în partid iar dacă aveau ceva dubii cu privire la capacitățile sale, totul s-a clarificat după ce le-a distrus o alianță cu un partid care urma să pice de fraier de-a lungul anilor următori și să fie blamat pentru toate problemele guvernării. Cuvânt cu cuvânt pe Facebook, om cu om, filială cu filială, lider trimis în studiouri de televiziune după lider trimis în studiouri de televiziune, toți joacă o piesă de teatru. Din cauza faptului că Iohannis îl vrea pe Cîțu (deci PSD) și nu pe Orban (deci USRPLUS), ei vor pierde BANI. Dar pentru a nu pierde BANII RĂMAȘI, trebuie să se prefacă că „USRPLUS ne-a obligat…” când realitatea este „Iohannis ne-a obligat…”.

Eu știu foarte bine de ce Emil Boc face ce face. Și îl iert. Să ne înțelegem, n-am nicio pretenție ca un non-clujean (sau alți locuitori ai Clujului de altfel) să îl înțeleagă darămite să îl ierte. În cea mai nenorocită stare e Bolojan, care-și dă seama că în plan strategic se întâmplă ceva grav. Restul asta e.

Ce am scris mai sus este important în perspectiva orelor care vin și în perspectiva zilelor următoare.

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieCosmin Ghita: Societatea Nationala Nuclearelectrica launches the 2021-2023 Scolarship program “The Young Nuclearist”

ExternManuela Catrina: Despre #suveranitate tehnologica si #semiconductori. Cum poate #Romania contribui la acest efort european

SocialMarian Staș: Reportaj la singura școală rurală care va funcționa după programul lui Iohannis „România Educată”

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe