OraNoua.ro
Publicat în 21 octombrie 2015, 13:23 / 326 elite & idei

Bobby Păunescu, oficial proprietar al studiourilor Buftea. Managementul de la Buftea a anunțat vânzarea către “un grup de investitori”

Bobby Păunescu, oficial proprietar al studiourilor Buftea. Managementul de la Buftea a anunțat vânzarea către “un grup de investitori”

UPDATE. Într-o informare trimisă angajaților, conducerea de la Buftea spune că “activitatea companiei nu va fi afectata de aceste schimbari”. Scrisoarea internă, în articol.

Conducerea studiourilor Buftea a anunțat oficial că firma Central European Media Enterprises a vândut compania “către un grup de investitori”.

Anunțul oficial este scurt:

“Un grup de investitori – format din importanti producatori de film din Statele Unite ale Americii si Romania – a finalizat tranzactia prin care CME a vandut actiunile companiei MediaPro Entertainment, actionar majoritar al Studiourilor MediaPro.

Obiectivul principal al noilor actionari este de a readuce in prim-plan importanta istorica al celui mai important complex cinematografic din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa Centrala si de Est.”

Noii proprietari ai studiourilor sunt mai mulți oameni de afaceri americani din industria filmului și Bobby Păunescu, cel care deține și jumătate din postul B1 TV.

Contactat de Paginademedia.ro, Bobby Păunescu a confirmat afacerea, fără alte detalii. El a precizat doar că “studioul va face film, TV, publicitate, evenimente” și că va putea fi vizitat. “intenționăm să deschidem studioul către public, astfel încât să se poată vizita platourie și decoruruile, ca la studiourile americane”, a declarat Păunescu pentru Paginademedia.ro.

Studiourile Buftea numără, în prezent, aproximativ 300 de angajați.

Informația legată de discuțiile pentru vânzarea Studiourilor Media Pro de la Buftea de către CME a fost publicată de Paginademedia.ro în această primăvară, aici. În luna iulie, Central European Media Enterprises, compania care operează în România Pro TV, anunț că grupul de media a ajuns la un acord privind studiourile din Buftea, fără a menționă însă cine este cumpărătorul.

Printre partenerii care au preluat studiourile, alături de Bobby Păunescu,  este și și producătorul Donald Kushner. Acesta este cunoscut, printre altele, pentru producția Monster (cu Charlize Theron), premiată cu Oscar și pentru că este coproprietar al Chinese Theatre din Hollywood.

Comunicat intern: “Activitatea companiei nu va fi afectată de schimbări”

Într-o informare trimisă angajaților, conducerea de la Buftea spune că “activitatea companiei nu va fi afectata de aceste schimbari”.

Ce spune scrisoarea internă:

“Va informam ca incapand cu data de 19.10.2015, pachetul majoritar de actiuni al MediaPro Entertainment a fost cumparat de catre un grup de investitori format din producatori de film din Statele Unite ale Americii si Romania.

Odata cu acest transfer, Studiourile Media Pro nu mai fac parte din grupul CME.

Dorim sa va asiguram ca activitatea companiei nu va fi afectata de aceste schimbari. Obiectivul principal al noilor actionari este de a readuce in prim-plan importanta istorica al celui mai important complex cinematografic din Romania.”

– See more at: http://www.paginademedia.ro/2015/10/bobby-paunescu-oficial-proprietar-al-studiourilor-buftea-managementul-de-la-buftea-a-anuntat-vanzarea-catre-un-grup-de-investitori/#sthash.lgJIdlq7.oIaHRC0f.dpuf

Ultima ora:

ObservatorMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

PoliticMihai Toader-Pasti: Nu m-am mai simțit așa pesimist politic de când cu OUG13

EconomieCosmin Ghiță: Avem în derulare investiţii de 9 miliarde de euro şi ne dorim să identificăm tineri pasionaţi şi dedicaţi pe care să îi sprijinim să ajungă experţii de mâine şi să îi păstrăm în ţară

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaMireille Rădoi, Flaviu George Predescu: Lansare de carte „O dimineață de sâmbătă”, dedicată lui Bogdan Gavrilă | Strada de C’Arte

EditorialCristian Unteanu: Dincolo de scandalul cu submarinele, avem încleştarea geopolitică pentru controlul pieţelor mondialeClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe