Matei Bogdan
Publicat în 12 ianuarie 2022, 11:19 / 165 elite & idei

Bogdan Aurescu: David Sassoli, apărător al valorilor europene

Bogdan Aurescu: David Sassoli, apărător al valorilor europene

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat marţi, la moartea preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, că Europa a pierdut ”un spirit mare şi un adevărat promotor al proiectului european”.

Şeful diplomaţiei române a fost prezent la o conferinţă de presă ce a marcat, la Bucureşti, preluarea de către Franţa a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. La începutul evenimentului a fost ţinut un moment de reculegere în memoria lui Sassoli.

„Doresc să încep prin a-mi exprima profunda tristeţe cauzată de dispariţia unui mare european: David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, jurnalist, om politic, apărător al valorilor europene. Transmit sincere condoleanţe familiei sale. Europa a pierdut un spirit mare şi un adevărat promotor al proiectului european”, a spus Bogdan Aurescu.

De asemenea, Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti a transmis un mesaj, pe Facebook, în memoria celui care a fost preşedintele Parlamentului European.

„Suntem profund îndureraţi de pierderea îngrozitoare a unui mare european şi mândru italian. David Sassoli a fost un jurnalist plin de compasiune şi un preşedinte remarcabil al Parlamentului European. Gândurile noastre se îndreaptă către familia sa”, este mesajul publicat.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 65 de ani.

Ultima ora:

ObservatorGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

PoliticOana Țoiu, despre victimele violenței domestice: ”Nu poate nimeni în locul lor să apeleze la autorități, însă sunt câteva lucruri care le pot fi de ajutor”

EconomieGabriel Andronache: Digitalizarea sistemului energetic național: soluții și proiecte inovative pentru o infrastructură energetică modernă

ExternRadu Carp: Umbra lui Putin în Italia post-Draghi – între Rousseau şi Montesquieu

SocialNicoleta Munteanu: Povestea româncei care este parteneră într-o companie care are în responsabilitate peste 6 miliarde de euro şi care a dezvoltat singură un program unic pentru copiii din toate şcolile din România

EvenimenteFlavia Popa şi Ciprian Stănescu – Climate Change Summit şi cum schimbăm paradigma mediului

CulturaDan Mircea Cipariu: ORLAN, file de corp și auto-hagiografie

EditorialAlexandru Grumaz: După Putin ultranaționaliști? (III) (lecții din războiul din Ucraina)Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe