Matei Bogdan
Publicat în 12 mai 2021, 12:49 / 36 elite & idei

Bogdan Aurescu, despre expulzarea unui diplomat român din Rusia: „Nu este nimic special în această decizie”

Bogdan Aurescu, despre expulzarea unui diplomat român din Rusia: „Nu este nimic special în această decizie”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marţi seară, despre expulzarea unui diplomat român din Rusia, că „nu este nimic special în această decizie”, precizând totodată că reacţia era anticipată.

„Nu este nimic speial în această decizie, de altfel noi am anticipat un astfel de răspuns al părţii ruse. Este o măsură luată în defensivă ca reacţie la măsura pe care noi am luat-o în 26 aprilie”, a declarat, marţi seară, la TVR, Bogdan Aurescu, potrivit news.ro.

„Se practică uneori între state un astfel de răspuns”, a adăugat şeful diplomaţiei române.

Un angajat al Ambasadei României în Rusia a fost declarat marţi persona non grata în replică la expulzarea unui diplomat rus de la Bucureşti. 

Diplomatul român are termen 72 de ore pentru a părăsi teritoriul Federaţiei Ruse.

Aleksei Grişaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata. La acel moment, prin ambasadorul rus în România, Valeri Kuzmin, Moscova a calificat decizia Bucureştiului drept „neprietenoasă” şi a anunţat că îşi rezervă dreptul de a „lua măsuri relevante ca răspuns”.

Potrivit MAE, Aleksei Grişaev se deda în România unor activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice. Există indicii că ar fi spion GRU şi căuta informaţii din interiorul Guvernului României.

www.adevarul.ro

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe