OraNoua.ro
Publicat în 1 iulie 2015, 15:03 / 441 elite & idei

Bogdan Aurescu: E crucial ca presa să fie conștientă de rolul pe care îl joacă luptând pentru domnia legii

Bogdan Aurescu: E crucial ca presa să fie conștientă de rolul pe care îl joacă luptând pentru domnia legii

În actualul context geopolitic este crucial ca presa să fie conștientă de rolul important pe care îl joacă luptând pentru domnia legii, drepturile omului, pentru normele de drept internațional, a declarat marți ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul conferinței „Media 2020 – Bringing media to the future”, organizată de Societatea Româna de Radiodifuziune (SRR).

„Media este numită câinele de pază al democrației și în actualul context geopolitic, cu crize de securitate în multe locuri din lume, una dintre ele în vecinătatea noastră, dar și cu tendințe extremiste în creștere. Este crucial ca presa să fie conștientă de rolul important pe care îl are protejând și luptând pentru domnia legii, drepturile omului și libertățile fundamentale, dar și pentru principiile și normele dreptului internațional”, a adăugat Aurescu.

El a vorbit despre evoluția presei în contextul apariției internetului și despre modul în care circulă informația în zilele noastre.

„Până acum o vreme, jurnalismul se făcea prin trei canale importante — radio, TV și presă scrisă. Internetul a schimbat totul, de la o obține până la a transmite informația. Acum puterea înseamnă cât de repede poți obține și comunica această informație. Uneori, totul se face aproape în timp real. Cei care obțin știrea primii, dețin puterea”, a arătat șeful diplomației române.

În viziunea sa, există în această perioadă o dublă provocare pentru consumatorii de informație — obținerea rapidă a informației și, dar și obținerea unei informații corecte.

Ultima ora:

ObservatorKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

PoliticKlaus Iohannis: România și-a atins deja 62% din țintele Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă

EconomieCristian Grosu: Ieșirea din economia liberală de piață

ExternRobert Lupițu: “Planul (B)reton” – Comisarul european din partea Franței ar putea concura pentru a o succeda pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene

SocialAlexandra Gătej: De ce este fooaarte greu să practici bunătatea în vremea noastră

EvenimenteElena Calistru: Am ajuns la Geneva pentru WTO Public Forum

CulturaDan Mircea Cipariu realizează ateliere de lectură și scriere creativă în cadrul proiectului ”Țesem legături”

EditorialAlexandru Lăzescu: G7 vs BRICS – competiția pentru o nouă ordine mondialăClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe