OraNoua.ro
Publicat în 22 iulie 2015, 17:56 / 198 elite & idei

Bogdan Aurescu în vizită în Muntenegru, alături de omologii din Polonia, Croația și Ungaria

Bogdan Aurescu în vizită în Muntenegru, alături de omologii din Polonia, Croația și Ungaria

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, începe miercuri, alături de omologii săi din Polonia, Croația și Ungaria, o vizită de două zile în Muntenegru, la inițiativa sa, în contextul evaluării de către NATO, până la finalul anului, a progreselor înregistrate de Muntenegru pentru pregătirea aderării.

„Această inițiativă a diplomației române are loc în cadrul sprijinului constant pe care România îl acordă candidaturii Muntenegrului la NATO, obiectivul principal al vizitei comune fiind transmiterea unui mesaj puternic de susținere și de încurajare în sensul continuării procesului de reforme necesar aderării la Alianță. (…) Cei patru miniștri de externe se vor întâlni cu președintele Muntenegrului, Filip Vujanovic, primul-ministru Milo Dukanovic, vicepremierul și ministrul afacerilor externe, Igor Luksic, ministrul apărării, Milica Pejanovic-Djurisic, și președintele Parlamentului, Ranko Krivokapic. De asemenea, înalții demnitari vor participa la un seminar interactiv pe tema Politicii NATO a Ușilor Deschise și vor vizita împreună cu autoritățile muntenegrene portul Bar”, a informat MAE.

Conform MAE, inițiativa se înscrie în demersurile de promovare a viziunii strategice a României de continuare a procesului de extindere a NATO și de susținere a aspirațiilor euro-atlantice ale statelor din Balcanii de Vest și ale Georgiei.

„Vizita în Muntenegru transmite un mesaj foarte important al României și una dintre lecțiile învățate pe perioada procesului de aderare la Alianță: un element esențial pentru finalizarea cu succes a integrării euro-atlantice este reprezentat de coeziunea întregii clase politice în jurul acestui obiectiv și de sprijinul susținut al opiniei publice. Ultimele sondaje arată că sprijinul opiniei publice din Muntenegru pentru aderarea la NATO este în creștere, acesta situându-se în intervalul 37-42%”, se mai arată în comunicatul MAE.

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe