OraNoua.ro
Publicat în 15 iulie 2015, 17:36 / 238 elite & idei

Bogdan Aurescu remarcă evoluțiile pozitive în relațiile politice și economice cu Croația

Bogdan Aurescu remarcă evoluțiile pozitive în relațiile politice și economice cu Croația

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a exprimat satisfacție miercuri față de evoluțiile pozitive înregistrate în relațiile româno-croate pe plan bilateral, atât din perspectiva politico-diplomatică, cât și economică, în mandatul de ambasador al dnei Andrea Gustovic-Ercegovac, pe care a primit-o în vizită de rămas bun la încheierea misiunii la București, a informat MAE.

„Întrevederea a prilejuit trecerea în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, cu accent pe importanța consolidării cooperării în domenii de interes comun la nivel bilateral și european. Cei doi oficiali au subliniat nivelul foarte bun al cooperării în cadrul UE și NATO”, a precizat MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Șeful diplomației române a evidențiat importanța rolului pe care minoritățile croată și română din cele două țări, ca și comunitatea istro-română din Croația îl au în consolidarea și diversificarea relației bilaterale, acestea reprezentând un „puternic liant cultural” și o bază de diversificare a cooperării bilaterale, inclusiv la nivel regional.

Potrivit MAE, Bogdan Aurescu a reiterat atenția deosebită pe care partea română o acordă proiectelor destinate susținerii comunității istro-române din Croația, a cărei limbă, istro-româna, se află pe cale de dispariție, nemaifiind utilizată decât de un număr foarte redus de vorbitori (aproximativ 150 — 200).

Ministrul român a subliniat importanța impulsionării relațiilor economice româno-croate, pe baza potențialului substanțial de cooperare existent, schimburile comerciale înregistrând în cursul ultimului an o creștere semnificativă.

Ultima ora:

ObservatorOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

PoliticOvidiu Nahoi: România, în fața unei șanse istorice. Putem face saltul spre dezvoltare?

EconomieDaniela Şerban: Cum va merge bursa

ExternAndreea Paul: Industria 6.0. O lecție de viziune finlandeză

SocialSorin Cîmpeanu, ales preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei

EvenimenteAntonia Colibășanu, la lansarea volumului ‘Pandemia si Economia – Ce urmează?’ de acad. D. Daianu

CulturaMireille Rădoi: Începe Festivalul Strada de C`Arte, în care se vor lansa peste 40 de volume și vor avea loc concerte, proiecții de film sau lecturi publice

EditorialRadu Craciun: Teoria absurduluiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe