OraNoua.ro
Publicat în 30 septembrie 2015, 16:50 / 269 elite & idei

Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Vidar Helgesen la New York

Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Vidar Helgesen la New York

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, la New York, cu ministrul pentru Spațiul Economic European și Afaceri Europene al Regatului Norvegiei, Vidar Helgesen, ocazie cu care cei doi oficiali au salutat stadiul excelent al relațiilor româno-norvegiene și au exprimat interesul reciproc pentru continuarea dezvoltării dialogului politic și sectorial, în conformitate cu statutul de aliați NATO și parteneri în cadrul SEE.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, întrevederea a avut loc marți, în marja Adunării Generale a ONU, fiind a doua întâlnire a celor doi miniștri din acest an, după vizita la București din aprilie a oficialului norvegian.

Cu această ocazie, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat importanța fondurilor alocate de Norvegia prin cele două instrumente (Mecanismul Financiar al SEE și Mecanismul Financiar Norvegian), care contribuie atât la reducerea decalajelor economice și sociale, cât și la dezvoltarea și consolidarea unor relații de durată cu România, precizează MAE.

Șeful diplomației române și ministrul norvegian au salutat finalizarea negocierilor privind reînnoirea Mecanismelor Financiare pentru următorul ciclu financiar, iar Aurescu a transmis interesul României pentru finalizarea cât mai rapidă a procedurilor care să permită începerea implementării programelor.

Ministrul norvegian a prezentat oportunitățile care apar prin noul Fond Regional creat în cadrul mecanismelor și a răspuns pozitiv propunerii ministrului român de utilizare a acestor fonduri pentru proiecte comune Norvegia — România — Republica Moldova, respectiv Ucraina, care să sprijine procesele de reformă în spirit european din cele două țări, potrivit sursei citate.

Cei doi miniștri au convenit să stabilească o listă de potențiale astfel de proiecte. AGERPRES/(AS — autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru)

Ultima ora:

ObservatorBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

PoliticNicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

EconomieDaniel Dăianu: Chestiunea Energiei şi bugetul public

ExternBogdan Aurescu va participa la a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU

SocialGeorge Butunoiu: Asistentă de 47 de ani sau de 26?

EvenimenteVictor Vevera a participat la ședința Directorilor Generali ai Aeroporturilor din România

CulturaDoina Banciu: Tradiție și continuitate în valorificarea patrimoniului imaterial, ediția I

EditorialAlina Bârgăoanu: 11 septembrie și noul InternetClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe