OraNoua.ro
Publicat în 9 ianuarie 2013, 18:43 / 248 elite & idei

Bogdan Aurescu: tinerii romani care studiaza in strainatate fac parte dintr-un grup de elita

Bogdan Aurescu: tinerii romani care studiaza in strainatate fac parte dintr-un grup de elita

Marti, 8 ianuarie, la Palatul Parlamentului s-a desfasurat Gala Studentilor Romani in Strainatate in cadrul careia LSRS a premiat „cei mai buni studenti romani din strainatate si din tara”. Liga are in prezent filiale si reprezentante in peste 30 de tari, are peste 7.500 de membri si 200 de voluntari.

Invitat la evenimentul LSRS a fost si secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu. „Va marturisesc ca eu nu am avut sansa sa studiez in strainatate, sunt un produs exclusiv al scolii romanesti. Dar in calitate de conferentiar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti unde predau Drept international vad in fiecare zi studenti care doresc sa isi formeze o pregatire profesionala (…) si evident ca o buna parte dintre ei isi cauta aceasta afirmare in afara Romaniei. Am facut de multe ori recomandari pentru studentii mei, care au vrut sa isi continue studiile afara, dar mereu i-am incurajat sa se intoarca, pentru ca numai impreuna putem sa schimbam Romania”, a declarat Bogdan Aurescu.

Acesta a afirmat ca tinerii romani care studiaza in strainatate fac parte dintr-un grup de elita si au „deja deprinderi si calitati esentiale pe care le cautam la candidatii pentru accederea in corpul diplomatic si consular al Romaniei, sigur, in masura in care va fi posibila reluarea procesului de recrutare pentru Ministerul Afacerilor Externe, de care este extrem de mare nevoie”.

„Daca acest lucru se va realiza, va incurajez sa nu ezitati sa luati in considerare un parcurs profesional intr-un corp de elita si sper ca in curand sa putem sa primim in echipa noastra viitori diplomati din randurile dumneavoastra”, a incheiat secretarul de stat in MAE.

 

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: #DigiContext, on air

PoliticLa mulți ani președintelui Emil Constantinescu!

EconomieBogdan Neacșu: Procesul de transformare şi modernizare a băncii avansează, cu focus pe digitalizare, pe simplificare şi pe o cultură organizaţională care pune clientul pe primul loc

ExternBogdan Aurescu: România speră să obțină sprijin financiar american pentru infrastructura care ar facilita transportul trupelor pe flancul estic al NATO

SocialCsibi Magor: Despre partea intunecata a ego-ului

EvenimenteCorina Popescu, Cosmin Ghiță: Dezbatem online ”Provocările iernii 2021 – 2022 pentru sistemul energetic național”

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialPetrișor Peiu: Monstrul cu două capete care zâmbește guvernanților, dar îi îngrozește pe româniClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe