OraNoua.ro
Publicat în 9 ianuarie 2013, 18:43 / 200 elite & idei

Bogdan Aurescu: tinerii romani care studiaza in strainatate fac parte dintr-un grup de elita

Bogdan Aurescu: tinerii romani care studiaza in strainatate fac parte dintr-un grup de elita

Marti, 8 ianuarie, la Palatul Parlamentului s-a desfasurat Gala Studentilor Romani in Strainatate in cadrul careia LSRS a premiat „cei mai buni studenti romani din strainatate si din tara”. Liga are in prezent filiale si reprezentante in peste 30 de tari, are peste 7.500 de membri si 200 de voluntari.

Invitat la evenimentul LSRS a fost si secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu. „Va marturisesc ca eu nu am avut sansa sa studiez in strainatate, sunt un produs exclusiv al scolii romanesti. Dar in calitate de conferentiar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti unde predau Drept international vad in fiecare zi studenti care doresc sa isi formeze o pregatire profesionala (…) si evident ca o buna parte dintre ei isi cauta aceasta afirmare in afara Romaniei. Am facut de multe ori recomandari pentru studentii mei, care au vrut sa isi continue studiile afara, dar mereu i-am incurajat sa se intoarca, pentru ca numai impreuna putem sa schimbam Romania”, a declarat Bogdan Aurescu.

Acesta a afirmat ca tinerii romani care studiaza in strainatate fac parte dintr-un grup de elita si au „deja deprinderi si calitati esentiale pe care le cautam la candidatii pentru accederea in corpul diplomatic si consular al Romaniei, sigur, in masura in care va fi posibila reluarea procesului de recrutare pentru Ministerul Afacerilor Externe, de care este extrem de mare nevoie”.

„Daca acest lucru se va realiza, va incurajez sa nu ezitati sa luati in considerare un parcurs profesional intr-un corp de elita si sper ca in curand sa putem sa primim in echipa noastra viitori diplomati din randurile dumneavoastra”, a incheiat secretarul de stat in MAE.

 

Ultima ora:

ObservatorAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

PoliticSebastian Burduja propune o întâlnire cu părţile implicate în problema gunoiului şi constituirea unui grup de lucru

EconomieBogdan Chiriţoiu: 2020 a fost clar un an diferit; pe ansamblu economia noastră a mers surprinzător de bine

ExternMarco Badea: Moștenirea politică a lui Netanyahu nu va fi o națiune mai sigură, ci o societate israeliană profund fracturată, care trăiește în spatele zidurilor

SocialManuela Catrina: Ne luptam cu birocratia, iar unii cred ca hartia e mai safe

EvenimenteAndreea Paul: Digitalizarea administrației – România are nevoie de un plan coerent pe verticală

CulturaIonuț Vulpescu: Proiectul pe care l-am inițiat, prin care mi-am propus să rezolv una dintre problemele dificile cu care se confruntă în special muzeele, a devenit lege!

EditorialCorneliu Vișoianu: Voluntarul și Club România după 10 ani | Bogdan Gavrilă, Spiritul Voluntarului care dă, fară să aștepte răsplată ci doar construiește ”Zero-risk” societyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe