OraNoua.ro
Publicat în 27 august 2014, 19:34 / 389 elite & idei

Bogdan Chirițoiu: Consiliul Concurenței și experți OCDE vor analiza legislația pentru a găsi neconcordanțe cu prevederile anticoncurențiale

Bogdan Chirițoiu: Consiliul Concurenței și experți OCDE vor analiza legislația pentru a găsi neconcordanțe cu prevederile anticoncurențiale

Consiliul Concurenței și experți ai OCDE vor să implementeze un proiect prin care să analizeze detaliat întreaga legislație din trei domenii de interes din economia românească, pentru a vedea dacă există prevederi care contravin legislației concurenței, a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

‘Împreună cu experți din cadrul OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică n.r.) vom lua la puricat toată legislația din trei domenii economice pentru a sesiza eventuale prevederi care contravin legislației din sectorul concurenței’, a precizat Chirițoiu.

Potrivit acestuia, proiectul se va desfășura pe perioada unui an, iar cele trei domenii de interes vor fi alese din sectoare precum: licitații publice, transporturi, profesii liberale, utilități.

‘Am cerut și celor de la Banca Mondială și FMI să ne sugereze care să fie cele trei domenii. Vrem ca până la 30 septembrie să avem aprobat în Guvern un memorandum privind acest proiect’, a adăugat președintele Consiliului Concurenței.

El a mai spus că, tot în această toamnă, Consiliul urmărește modificarea legislației privind ajutorul de stat, care trebuie să preia recentele modificări aduse de Comisia Europeană în acest domeniu.

‘Totodată, vom crea un registru cu toate ajutoarele de stat din România și vom avea abilitatea de a verifica aceste ajutoare de stat, ceea ce nu puteam face până acum’, a mai susținut Bogdan Chirițoiu.

Ultima ora:

ObservatorMihai Precup: Nu vor mai fi mandate provizorii în consiliile de administraţie

PoliticMircea Geoană: România ar putea fi prima ţară europeană care să se alăture Antantei pentru protecţia mediului

EconomieMihai Precup: Nu vor mai fi mandate provizorii în consiliile de administraţie

ExternTeodor Baconschi: 33 de ani de la reunificarea Germaniei. De ce Berlinul rămâne stindardul democrației europene

SocialRadu Carp, despre softurile anti-plagiat

EvenimenteLuca Niculescu: O întălnire extrem de interesantă cu senatorii și deputații membri în Comisia pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE

CulturaMireille Rădoi: Strada de C’Arte și un gând către generațiile tinere

EditorialAlexandru Grumaz: Mapa verde a generalului Mark MilleyClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe