Matei Bogdan
Publicat în 19 martie 2019, 20:33 / 585 elite & idei

Bogdan Drăgoi, propus administrator la BRD

Bogdan Drăgoi, propus administrator la BRD

Bogdan Alexandru Drăgoi, preşedintele SIF Banat – Crişana (SIF1), a fost propus pentru un post de administrator independent în Consiliul de supraveghere al BRD – Groupe Societe Generale (BRD), în locul lui Ioan Cuzman, vicepreşedintele Consiliului de Administraţiei al SIF1, căruia îi expiră mandatul, se arată într-un raport al instituţiei bancare transmis Bursei de Valori Bucureşti (BRD).

Totodată, acţionarii BRD sunt chemaţi în şedinţa din 18 aprilie să reînnoiască mandatele administratorilor Petre Bunescu şi Phillipe Laurent Charles Heim, cât şi să o aleagă pe Liliana Feleagă, decan al Facultăţii de Contabilitate şi Informatică de gestiune din cadrul ASE Bucureşti, pentru un mandat plin de administrator independent.

Petre Bunescu a renunţat recent la postul de director general adjunct-finanţe/trezorerie, în locul domniei sale fiind numit Mihai Selegean.

Mandatele sunt valabile pe o perioadă de patru ani, preluarea funcţiei fiind condiţionată de obţinerea aprobării Băncii Naţionale a României (BNR).

Pe ordinea de zi a adunării se mai află aprobarea distribuirii către acţionari a unui dividend brut de 1,64 lei/acţiune, care, raportat la preţul de închiderea de miercuri a acţiunii BRD, respectiv 12,5 lei, poartă un randament brut de puţin peste 13%.

În 2018, BRD – Groupe Societe Generale a obţinut un profit net de 1,54 miliarde de lei la nivel de bancă, cu 12% peste cel din 2017, când instituţia de credit a raportat un profit record de 1,38 miliarde de lei. Astfel, cota de distribuţie a profitului sub formă de dividende este de circa 74%, potrivit calculelor Ziarului BURSA.

La adunarea generală a acţionarilor BRD din aprilie 2018, SIF Banat – Crişana deţinea un pachet de 1,95% din BRD, în timp ce restul SIF-urilor aveau o participaţie cumulată de circa 5,9% din instituţia de credit.

Valoarea de piaţă a BRD la bursa locală este de circa 8,71 miliarde de lei.

Ultima ora:

ObservatorDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

PoliticLudovic Orban, despre 65 de ani de prezenta românească in UNESCO

EconomieDaniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv

ExternAndrei Stoian: Situația din Ucraina. Posibil război la granița României?

SocialRăzvan Orășanu: Curs de Gândire Laterală

EvenimenteCosmin Buteica, part of an international panel on the topic of “Water Scarcity: Same Challenge, Different Answers”

CulturaFlaviu George Predescu: De Ce Citim – Despre Scrisorile eminesciene

EditorialAlexandru Grumaz: Războiul pentru Taiwan a început. Cine va câştiga – SUA sau China?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe