Adriana
Publicat în 5 aprilie 2017, 20:24 / 161 elite & idei

Bogdan Drăgoi: Riscăm să umflăm bule speculative

Bogdan Drăgoi: Riscăm să umflăm bule speculative
+ Observator

Președintele SIF Banat Crișana spune că în absența unor noi listări, fondurile de pensii, SIF-urile și celelalte entități majore din piață se vor îngrămădi pe aceiași emitenți, ceea ce ar conduce la supraevaluarea activelor. „Intrăm într-o altă problemă. Creăm bule speculative.” Bursa de Valori București și alți reprezentanți din piața de capital au fost prea mult axați pe criteriile stricte care pot să ne promoveze la statutul de piață emergentă, de la actualul stadiu de piață de frontieră, dar tind să uite elementele de care este nevoie în dezvoltarea pieței, spune Bogdan Drăgoi, președinte al SIF Banat Crișana (SIF1). S-ar putea să promovăm repede în rândul piețelor emergente, dar tabloul bursier să arate la fel, a avertizat Drăgoi, în cadrul unei conferințe pe teme ale pieței de capital. Realitatea este că piața duce lipsă de emitenți. „Oportunitățile sunt limitate. Nu avem în ce băga banii”, a declarat președintele SIF Banat Crișana, care anterior a ocupat poziții de diverse niveluri în cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/piata-de-capital/bogdan-dragoi-sif-banat-crisana-riscam-sa-umflam-bule-speculative-16875315

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe