OraNoua.ro
Publicat în 7 august 2013, 18:25 / 833 elite & idei

Bogdan Olteanu – Investiție de portofoliu în 50% din acţiunile E-Boda Elec­tronics

Bogdan Olteanu – Investiție de portofoliu în 50% din acţiunile E-Boda Elec­tronics

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, 41 de ani, a intrat anul trecut ca acţionar cu 50% în două companii în care îl are ca partener pe Alexandru Drăgoiu, proprietar al producătorului de tablete PC şi electronice E-Boda, cu afaceri de 5 mil. euro în 2012, potrivit datelor din Monitorul Oficial şi din declaraţia de avere a oficialului BNR.

Olteanu a cumpărat 50% din acţiunile E-Boda Elec­tronics, companie care are ca obiect de activitate comerţul cu electronice şi electrocasnice, şi acelaşi procent din titlurile E-Boda Buildings – al cărei obiect de activitate este închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Olteanu a împrumutat şi 155.000 de euro celor două firme, potrivit declaraţiei de avere. Documentele din Monitorul Oficial nu precizează decât valoarea nominală la care au fost cumpărate acţiunile, de 600 de lei.

„Este o simplă investiţie de portofoliu. Îl cunosc pe proprietarul afacerii de mai mult timp şi m-a convins de fezabilitatea proiectului. Sigur că nu mă voi implica în niciun fel în management“, a precizat Olteanu. Drăgoiu a rămas singurul proprietar al E-Boda Distribution, unul dintre cei mai mari furnizori locali de tablete PC.
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.08.2013

Ultima ora:

ObservatorFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

PoliticKlaus Iohannis, în Egipt: „România este interesată de stabilizarea situațiilor de criză din Orientul Mijlociu”

EconomieRadu Craciun: Criptomonedele – 4 teme de gandire

ExternMarco Badea: Despre lupta împotriva schimbărilor climatice

SocialCiprian Stănescu: Am început ”Soluții pentru 2025”. Un proiect de care cred că o să tot auziți

EvenimenteIonuţ Simion | Videoconferinţa ZF AmCham România – Guvernanţa Corporativă: Din ce în ce mai multe companii înţeleg că trebuie să se organizeze şi să funcţioneze după principiile unei guvernanţe corporative

CulturaFlaviu Predescu: De Ce Citim – Despre Jurnalul lui Mihail Sebastian

EditorialAndreea Paul: Cine conduce lumea?Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe