Adriana
Publicat în 20 noiembrie 2013, 16:14 / 104 elite & idei

Bogdan Olteanu: Trebuie să construim mecanismele de asigurare a convergenţei economiei pentru trecerea la euro

Bogdan Olteanu: Trebuie să construim mecanismele de asigurare a convergenţei economiei pentru trecerea la euro
+ Observator

România trebuie să construiască mecanismele de asigurare a convergenţei economiei pentru trecerea la euro şi să urmărească încadrarea atât în criteriile de convergenţă nominală, cât şi în cele de convergenţă reală, a declarat, miercuri, viceguvernatorul Băncii Naţionale Bogdan Olteanu.
Acesta a subliniat că România trebuie să avanseze un termen „realist şi rezonabil” în care economia să fie pregătită pentru procesul de convergenţă.

„Convergenţă către ce? Către o economie europeană pe care trebuie să o vedem cum va evolua, cum se va stabiliza, cum se va repune pe un trend de creştere şi care va fi acel trend de creştere. Participăm şi la acest proces de reaşezare a economiei europene că, până la urmă, nu suntem spectatori, suntem participanţi în procesul european’, a spus Olteanu, într-o conferinţă a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

Potrivit acestuia, un al doilea element de interes direct pentru Banca Naţională este cel al Uniunii Bancare.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) a organizat, miercuri, Conferinţa Anuală 2013 a AAFBR, care are ca temă „România şi zona Euro: Convergenţa reală versus convergenţa nominală”.

Evenimentul a reunit profesionişti de prim rang din domeniul economico-financiar, care au analizat problematica pregătirii României pentru aderarea la zona euro, acţiunile ce trebuie întreprinse, atât în plan guvernamental, cât şi din perspectiva economiei reale, pentru ca adoptarea monedei unice europene să fie posibilă, iar efectele asupra economiei să se situeze în teritoriul pozitiv.

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe