Adriana
Publicat în 20 noiembrie 2013, 16:14 / 145 elite & idei

Bogdan Olteanu: Trebuie să construim mecanismele de asigurare a convergenţei economiei pentru trecerea la euro

Bogdan Olteanu: Trebuie să construim mecanismele de asigurare a convergenţei economiei pentru trecerea la euro
+ Observator

România trebuie să construiască mecanismele de asigurare a convergenţei economiei pentru trecerea la euro şi să urmărească încadrarea atât în criteriile de convergenţă nominală, cât şi în cele de convergenţă reală, a declarat, miercuri, viceguvernatorul Băncii Naţionale Bogdan Olteanu.
Acesta a subliniat că România trebuie să avanseze un termen „realist şi rezonabil” în care economia să fie pregătită pentru procesul de convergenţă.

„Convergenţă către ce? Către o economie europeană pe care trebuie să o vedem cum va evolua, cum se va stabiliza, cum se va repune pe un trend de creştere şi care va fi acel trend de creştere. Participăm şi la acest proces de reaşezare a economiei europene că, până la urmă, nu suntem spectatori, suntem participanţi în procesul european’, a spus Olteanu, într-o conferinţă a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).

Potrivit acestuia, un al doilea element de interes direct pentru Banca Naţională este cel al Uniunii Bancare.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) a organizat, miercuri, Conferinţa Anuală 2013 a AAFBR, care are ca temă „România şi zona Euro: Convergenţa reală versus convergenţa nominală”.

Evenimentul a reunit profesionişti de prim rang din domeniul economico-financiar, care au analizat problematica pregătirii României pentru aderarea la zona euro, acţiunile ce trebuie întreprinse, atât în plan guvernamental, cât şi din perspectiva economiei reale, pentru ca adoptarea monedei unice europene să fie posibilă, iar efectele asupra economiei să se situeze în teritoriul pozitiv.

Ultima ora:

ObservatorMarco Badea: David Popovici a reușit! A devenit campion mondial la 100 de metri liber și atinge la doar 17 ani o performanță neegalată timp de 49 de ani

PoliticMarco Badea: 119 de zile de când Vladimir Putin a început războiul în Ucraina

EconomieSergiu Manea: Gândirea digitală înseamnă inclusiv să recunoşti foarte repede când eşti pe o cale greşită şi să înveţi din asta | Conferinţa Microsoft Envision România

ExternCristian Unteanu: Care este statutul exact al „luptătorilor străini” din Ucraina? Sunt şi români printre ei?

SocialSorin Ioniţă: Misiunea statului în lumea civilizată e să se ocupe de mediocrităţi ca mine, nu de genii

EvenimenteCiprian Stanescu: Despre economie circulara pe termen lung

CulturaMireille Rădoi: Studii despre Imperiul Bizantin la Biblioteca Centrală Universitară Carol I

EditorialAlexandru Grumaz: IAR Ghimbav a jucat la două capete în ceea ce privește elicopterele Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe