Bogdan Daradan
Publicat în 23 august 2012, 11:43 / 216 elite & idei

Cancelarul german Angela Merkel a plecat din Republica Moldova cu produse tradiţionale din spaţiul basarabean

Cancelarul german Angela Merkel a plecat din Republica Moldova cu produse tradiţionale din spaţiul basarabean

Cancelarul german Angela Merkel nu a plecat cu mâinele goale din Republica Moldova. Aceasta a primit mai multe cadouri din partea oficialilor moldoveni.

Din partea Guvernului și premierului Vlad Filat, oficialul german a primit 460 de sticle de vinuri de colecţie de la Complexul Cricova și un ulcior cu pahare executate în stil tradițional moldovenesc.

Purtătorul de cuvânt al președintelui țării, Vlad Țurcanu a declarat că, Nicolae Timofti i-a dăruit cancelarului federal o sticlă de vin specială și un prosop brodat în stil tradițional.

Speakerul Parlamentului Marian Lupu a spus că i-a transmis lui Merkel un tablou din partea copiilor de la Centrul comunitar de plasament din sectorul Rîșcani.

Liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin a venit la Agela Merkel doar cu o scrisoare. Mihai Ghimpu, la fel, nu a avut un cadou special pentru oficialul german.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe