OraNoua.ro
Publicat în 22 martie 2012, 06:14 / 269 elite & idei

Carmen Moldovan: De ce vă e frică de protestatari, domnilor guvernanţi?

Carmen Moldovan: De ce vă e frică de protestatari, domnilor guvernanţi?

Deputata Carmen Moldovan, preşedinta Forumului Naţional al Ecologiştilor (FNE) din PSD, cere autorităţilor să-şi schimbe rapid atitudinea nejustificată de violenţă, manifestată în ultima perioadă faţă de protestatarii paşnici, care nu au făcut decât să ceară guvernanţilor răspunsuri la nişte întrebări de interes public.

‘Atât protestele împotriva proiectului cu cianuri dela Roşia Montană, cât şi cele împotriva organismelor modificate genetic au avut un numitor comun: au fost manifestaţii cât se poate de paşnice, cu revendicări legitime şi cu întrebări la care puterea e datoare să răspundă. Autorităţile au înţeles să răspundă tuturor acestor revendicăriîntr-un singur fel: prin amenzi, bruscări, şi transportări repetate ale protestatarilor la secţiile de poliţie. Atitudinea lor dovedeşte o înţelegere primară a democraţiei şi a regulilor dialogului, care vine din frica de contestare’, afirma Carmen Moldovan. ‘Dacă susţin puncte de vedere corecte, atunci de ce le e frică de intrebările oamenilor? De ce nu stau de vorbă cu ei?’, intreabă deputata.

Din aceeaşi frică, arată Carmen Moldovan, consilierii PDL din Consiliul General al Capitalei au respins din start ideea de transformarea pieţii Universităţii în ‘agora civică’.

‘Refuzul dialogului şi al consultării arată nu numai sfidarea totală de către guvernanţii actuali a societăţii civile, dar şi neputinţa autorităţilor din România de a-şi însuşi reflexele unei atitudini paşnice şi civilizate, indispensabile oricăruicadru democratic’, subliniază Carmen Moldovan.

În aceste condiţii, deputata Carmen Moldovan cere guvernanţilor actuali să manifeste respect faţă de persoanele paşnice, care nu cer decât dialog şi răspunsuri la întrebări şi probleme extrem de serioase pentru România. ‘Reamintesc actualilor guvernanţi că protestele şi contestarea sunt elemente cât se poate de normale într-o democraţie şi ele ar trebui tratate cu răspunsuri şi soluţii, nu prin represalii absurde şi nejustificate’, afirmă Carmen Moldovan.

Ultima ora:

ObservatorCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

PoliticAdrian Hatos: Investițiile masive și susținerea economiei private trebuie combinate cu reforme care să eficientizeze și să profesionalizeze aparatul de stat

EconomieGruia Stoica a cumpărat terenul pe care se află fabrica sa de vagoane din Debrecen, Ungaria, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de euro

ExternRadu Magdin: Options and possible solutions from an Eastern European perspective

SocialCsibi Magor: „The enemy of good enough is great”

EvenimenteSilviu Nate: „Jordan – A Stable and Peaceful Country in a Turbulent Region. A Review of Jordan’s Policy in the Last Decades and Some Future Perspectives”

CulturaIonuţ Vulpescu: Al cui ziceaţi că e Brâncuşi?

EditorialPetre Guran: „În Hristos v-ați și îmbrăcat”Club Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe