OraNoua.ro
Publicat în 22 februarie 2012, 12:17 / 407 elite & idei

Carmen Moldovan: Puterea aduce Monsanto în guvern, în timp ce în toată lumea compania este pusă la zid

Carmen Moldovan: Puterea aduce Monsanto în guvern, în timp ce în toată lumea compania este pusă la zid

De la o vreme încoace, companiei Monsanto – gigantului producător de OMG – nu-i merg deloc bine socotelile.

La începutul anului, a fost acționată în instanță de către Autoritatea Națională privind Biodiversitatea din India sub acuzația de biopiraterie, pentru că ar fi folosit varietatea locală de vinete (denumite brinjal în India) pentru a-și dezvolta propria versiune a legumei modificată genetic, fără însă a primi acordul autorităților competente.

Apoi, un articol din The Independent a dat apă la moară celor care acuză compania că ascunde adevăratele riscuri pentru sănătate ale consumului de OMG, dezvăluind că într-una din cantinele Monsanto -conduse de o companie externă, Sutcliffe Catering- s-a luat decizia de a înlătura soia și porumbul modificat genetic din produsele servite la masă.

Iar mai nou, un tribunal francez a pus bomboana pe coliva Monsanto, găsind vinovată compania de otrăvirea unui fermier care s-a intoxicat ca urmare a folosirii unui erbicid produs de aceeasi marca.

Și în timp ce Monsanto este pusă la zid în toată lumea, ce face actuala putere?

Ei bine, ați ghicit: o instalează confortabil la guvernare, așezând politicile agricole ale acestei țări sub atenta supraveghere a lui Stelian Fuia, adică fostul manager de vanzari de la Monsanto, omul care „ar consuma oricand” organisme modificate genetic.

Articol publicat pe blogul personal Carmen Moldovan

Ultima ora:

ObservatorMircea Geoană, despre mobilizarea de forțe militare ruse la granița cu Ucraina: Există elemente care ne fac să credem că este ceva serios

PoliticKlaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

EconomieRadu Craciun: Vor fi pietele emergente la originea urmatoarei crize?

ExternSebastian Cochinescu: It was great to visit the Capital Factory Center for Defense Innovation last week in Austin, Texas.

SocialCsibi Magor: Cine hrănește toxicitatea din organizații?

EvenimenteAndreea Paul, la TEDx Baia Mare

CulturaRăzvan-Ioan Dincă, numit în fruntea Societății Române de Radio şi Televiziune

EditorialSilviu Nate: Noua coaliție, dilemele și liniaritatea politicii externe a GermanieiClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe