Adriana
Publicat în 19 iunie 2012, 12:34 / 223 elite & idei

Carmen Moldovan: Șahul – disciplină opțională în școli? Spuneți-vă părerea!

Carmen Moldovan: Șahul – disciplină opțională în școli? Spuneți-vă părerea!

Până pe 18 iunie, la Camera Deputaților, este supusă consultării publice, o propunere de modificare a Legii Educației, care prevede introducerea șahului ca disciplină opțională pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal. Vă invit să vă spuneți părerea cu privire la această propunere. De asemenea, puteți veni cu propuneri și sugestii direct pe site-ul Camerei Deputaților.

Dacă va fi adoptată, propunerea se va aplica începând cu anul școlar 2012-2013. Inițiatorii proiectului susțin că șahul, ”sportul minții”, ar ajută concentrarea și răbdarea și contribuie la cultivarea unor aptitudini precum creativitatea, intuiția, memoria, motivația, fairplay-ul etc.

Aș mai adăuga că ideea e agreată și la nivelul Parlamentului European, existând o declarație scrisa în acest sens, semnată de 392 de parlamentari și care încurajează sprijinirea programului „Șahul în instituţiile de învăţământ”.

Articol publicat pe www.carmenmoldovan.ro

Ultima ora:

ObservatorCristina Popescu: Femei celebre din România

PoliticKlaus Iohannis, ședință pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență

EconomieAdrian Hatos: Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 așază economia românească pe principii liberale: investiții, reforme, creștere economică.

ExternBogdan Aurescu: nominalizarea lui Andrei Muraru în funcţia de ambasador în SUA este „o alegere excelentă”

SocialIulian Crăciun: Despre scandalul exmatriculării studenților la Drept

EvenimenteNicole Moț: Invitație lansare de carte

CulturaCristina Popescu: Femei celebre din România

EditorialIuliana Stan: Femeia si puterea. Gender balance si succes personalClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe