Adriana
Publicat în 24 septembrie 2013, 12:06 / 149 elite & idei

Catalin Predoiu a lansat Guvernul din umbra al PDL

Catalin Predoiu a lansat Guvernul din umbra al PDL
+ Observator

Prim-ministrul guvernului alternativ al PDL, Catalin Predoiu, a anuntat, luni, componenta guvernului din umbra, printre ministrii aflandu-se Monica Macovei, la Justitie, Gheorghe Ialomitianu – Finante, Andreea Paul – Economie, Gheorghe Stefan – Agricultura si Lucian Bode – Energie.

Catalin Predoiu a precizat ca guvernul alternativ al PDL are 16 portofolii, sase din 10 ministri sunt femei, noua din 16 ministri sunt oameni noi, iar media de varsta este de 45 de ani.

El a aratat ca in acest guvern alternativa al democrat-liberalilor functia de ministru al Afacerilor Externe este ocupata de Radu Carp, ministrul Apararii – Marinica Dinca, ministrul Internelor – Alin Tise, ministrul Justitiei – Monica Macovei, al Economiei – Andreea Paul si al Finantelor – Gheorghe Ialomitianu.

Ministerul Agriculturii este condus de Gheorghe Stefan, cel al Energiei de Lucian Bode si Infrastructura de Anca Boagiu.

Din guvernul alternativ al PDL mai fac parte, ca ministru al Fondurilor Europene. Alexandru Nazare, ministru al Muncii – Claudia Boghicevici, ministrul Mediului – Sulfina Barbu, ministrul sanatatii – Dragos Serban, al Educatiei Raluca Turcan, in timp ce la Cultura pe functia de ministru se afla Radu F. Alexandru, iar cea de ministru al Tinretului – Sorin Moldovan.

Catalin Predoiu: Luni voi prezenta Guvernul alternativa al PDL

„Premierul alternativ” a mai spus ca functia de ministru al Agriculturii este ocupata de Gheorghe Stefan, cel care este vicepresedinte al PDL si nu de primarul cu acelasi nume.

Catalin Predoiu a aratat ca democrat-liberalii au stabilit si trei secretari de stat la Ministerul Muncii, Sanatatii si al Educatiei care sa fie ocupate de Maria Mota, Cristina Dobre si respectiv Adrian Miroiu.

Seful guvernului alternativ a mai spus ca USL a instalat la guvernare „o inaptocratie, un guvern de oameni inepti sa ofere solutii” si a aratat ca rolul guvernului alternativ va fi de a monitoriza activitatea ministrilor in exercitiu, de a spune greselile acestora si de a merge prin tara pentru a fi aproape de oameni.

Monica Macovei, la Justitie

Monica Macovei a declarat ca implicarea in acest proiect este o continuare fireasca a activitatii sale.

„Implicarea mea in Guvernul Alternativa al PDL, format si condus de Catalin Predoiu, este o continuare fireasca a activitatii mele de pana acum. Voi continua astfel sa monitorizez situatia din justitie, precum si politica USL anti-justitie independenta si pentru coruptie, voi sanctiona declaratiile si actiunile publice impotriva independentei si eficientei justitiei si voi propune solutii legale pentru problemele identificate”, a declarat Monica Macovei, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Europarlamentarul a subliniat ca va ramane consecventa si ca nu va proteja pe nimeni.

„Voi fi consecventa, ca intotdeauna, in respectarea principiilor pe care le sustin: statul de drept, respectarea legii de catre oricine, independenta si eficienta justitiei, consolidarea si sporirea masurilor anticoruptie. Coruptia costa bugetul public, saraceste buzunarele cetatenilor si ale comunitatilor, creste preturile si creeaza o realitate stramba prin decizii determinate de coruptie sau incompetenta.

Nu voi proteja pe nimeni, din orice partid ar fi. Imi voi urma obiectivul de a asigura romanilor o justitie rapida, eficienta si corecta, care sa le respecte depturile si care sa ii sanctioneze pe toti cei care incalca legea”, a continuat Monica Macovei.
www.ziare.com

Ultima ora:

ObservatorMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

PoliticKelemen Hunor: Acest guvern rămâne şi va face treabă până în 2024. UDMR nu va vota nicio moţiune de cenzură

EconomieCristian Grosu: Săptămâna care modelează Europa și România ei

ExternAntonia Colibasanu: What the EU’s Green Deal Means for Europe and Russia

SocialAdrian Hatos, la dezbaterea despre meditații organizată de Societatea Academică din România

EvenimenteMireille Rădoi: Micul Paris la Biblioteca Centrală Universitară „CAROL I”  

CulturaCristina Popescu: Pictorul Dimitrie Știubei, un pictor de …marcă

EditorialTeodor Baconschi: D-ale pandemiei. Un final cu repetițieClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe