Adriana
Publicat în 1 martie 2017, 12:16 / 115 elite & idei

Catalin Predoiu, despre decizia CCR

Catalin Predoiu, despre decizia CCR
+ Observator

Noul secretar general al Partidului Naţional Liberal, Cătălin Predoiu, a scris, pe pagina sa de Facebook, că şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, „dă lecţii pe seama deciziei CCR privind conflictul dintre activitatea DNA şi a Executivului”. Totodată, Predoiu a mai adăugat, referitor la constatarea CCR, că ar fi părtinitoare „cu instituţia care nu trebuie deranjată cu nimic atunci când legiferează”.

„Dl.Tariceanu ne da lectii pe seama deciziei CCR de astazi care, chipurile, a constatat un conflict constitutional intre puterile statului. Sigur, nu e ”politically corect” sa critici deciziile CCR, dar formulez doar cateva intrebari. Inteleg ca s-a constatat un conflict constitutional intre Ministerul Public si Puterea executiva.

Dar de cand e considerat Ministerul Public putere judecatoreasca, incat sa se poata afla intr-un conflict juridic de natura constitutionala cu o alta putere, in speta puterea executiva? Un element esential al conflictului juridic de natura constitutionala este conflictul pozitiv sau negativ de competenta intre doua puteri.

Dar unde sunt doua puteri in speta asta, pentru ca eu vad doar una, cea executiva? Si cine a spus ca ”DNA ancheteaza oportunitatea emiterii unui act normativ”, in afara de dnii Tariceanu si Dragnea, desigur? Si daca Parchetul ancheteaza de fapt o posibila activitate infractionala savarsita cu ocazia emiterii actului normativ?

Au mai existat cazuri in justitie in care s-a constatat savarsirea unei infractiuni cu ocazia emiterii unui act guvernamental cu caracter normativ? Din cate stiu, da … . Deci, sa nu confundam lucrurile. Decizia CCR nu constata un conflict intre puteri, ci doar tine partea uneia care, pare-se, nu trebuie deranjata cu nimic atunci cand legifereaza. Abia legiferarea fara cenzura se poate transforma intr-un abuz de putere”, a scris Cătălin Predoiu, pe pagina sa de Facebook.
http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/secretarul-general-al-pnl–catalin-predoiu–tariceanu-ne-da-lectii-pe-seama-deciziei-ccr–insa–institutia-nu-constata-un-conflict-intre-puteri–ci-doar-tine-partea-uneia-care–pare-se–nu-trebuie-deranjata-cu-nimic-atunci-cand-legifereaza-442285

Ultima ora:

ObservatorVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

PoliticRemus Pricopie: Este politica o profesie serioasă?

EconomieNovel Research, Editura Club România: Trenduri în reglementări financiare

ExternIulian Fota, despre concluziile summit-ului Biden-Putin

SocialMarian Staș, despre criteriile pentru școlile-pilot: Cel mai important e să vrea și al doilea să poată

EvenimenteVictor Vevera, Mireille Rădoi, Doina Banciu: 500 de ani de la „cel mai important document al culturii românești”. Simpozion la BCU „Carol I”

CulturaFlaviu Predescu: Marile portrete ale lui Nadar. Expoziție la Timișoara

EditorialCiprian Stănescu: Educația viitorului în realitatea mixtă. Top 3 provocări pentru Generația ZClub Romania | Elite si idei / www.oranoua.ro - Open Source Internet Database part of a non-governmental project / Contact: office[at]oranoua[.]ro | Operated by CRSC Europe